Тепло їх сердець - 8 Грудня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 03.05.2024, 12:01
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 8 » Тепло їх сердець
21:48
Тепло їх сердець

НАС ЗІГРІВАЄ ТЕПЛО ЇХ СЕРДЕЦЬ
Автор: Катерина Кібенко
Якось, переглядаючи новини в Інтернеті, мою увагу привернула сторінка в соціальній мережі про хорольську акцію «Веломотопробіг за мир і єдність в Україні»: рекламні листівки, план проведення заходу, обговорення та різні ідеї – як цікаво! Наш Хорол теж долучився до всеукраїнської патріотичної акції! Переглядаю фото, на яких з приємністю впізнаю знайомі обличчя, бачу безліч завзятої молоді з національною символікою, натхненними очима й щирими посмішками. Шкодую лише, що про «Веломотопробіг» я не дізналася раніше, аби допомогти активістам, бути серед них, відчувати радість єднання з новими друзями-однодумцями. Почитавши статтю про захід, позитивні відгуки, слова вдячності і підтримки хорольців, я впевнилася, що старання молоді не були марними. Їм вдалося «розбуркати» місто, пробудити патріотичний дух і в нашому краї, спонукати ровесників до активних дій, згуртувати навколо себе коло щирих і небайдужих, аби разом почати з найменшого. Я була приємно здивована: скільки людей долучилися до акції: молодь, дорослі, малеча, спонсори, підприємці… Саме так і повинно бути: добрі починання завжди мають знаходити підтримку в суспільстві!
Хто ж ці молоді люди – друзі, патріоти, активісти, які пробуджують нашу Хорольщину?На сторінці в соцмережі зазначено координаторів заходу – Катерина, Сергій і Владислав. Я телефоную за вказаним номером і чую привітний, добрий голос Катрусі Бойко, тепер уже моєї доброї знайомої, веселої, привітної, сонячної патріотки. Оскільки «Веломотопробіг» уже закінчився, від себе я запропонувала лише публікацію про акцію, аби весь Хорольський район дізнався, що сучасна молодь – це не байдужість, марне дозвілля й шкідливі звички, це дієва й рішуча частина суспільства, яка, на відміну від деяких дорослих, старається зробити все, що в їх силах, для щасливого майбуття України. 
Зовсім скоро я познайомилася з колективом «Гостромислу» - саме таку назву має тепер уже відома хорольцям молодіжна громадська організація. Усі учасники націлені на одну благородну справу – безкорисно творити добро, допомагати воякам на сході та єднатися із земляками задля перемоги. А найбільша винагорода для «гостромислівців» - коли хорольські захисники на Сході забезпечені продуктами, теплими речами, листами підтримки від маленьких і дорослих патріотів та живими повертаються додому. Особливих нашихслів подяки заслуговує лідер ГО, ідейний натхненник Сергій Луценко. Це настільки простий, щирий, доброзичливий і веселий хлопець, що його позитиву вистачає на весь колектив:
- Після кривавих подій Майдану в нас з друзями виникла ідея пробудити і своє рідне місто, - розповідає Сергій Михайлович. - Ми вирішили долучитися до Всеукраїнської акції «Ланцюг єднання». Обговоривши деякі питання, ми дійшли висновку, що потрібно «розбуркати» місцевих жителів із закликом до спільних дій заради миру в Україні. Майже кожен з нас мав при собі ідеї і плани їх реалізації щодо організації даної події. Нам було приємно спостерігати за згуртованістю, вирішенням і обговоренням подальших спільних дій. Ми розпочали з розповсюдження листівок про даний захід, оскільки потрібно було в першу чергу залучити якомога більше людей, а щоб подія була більш яскрава, вирішили закупити жовто-блакитних кульок, прапорці та прапори, конкурсні подарунки, забезпечити безкоштовним чаєм, кавою, печивом всіх учасників і гостей ланцюгу . Подія пройшла на «УРА», навіть небо, яке 3 дні поспіль поливало Україну рясним дощем, нам всміхнулося. На наш заклик щодо проведення даної акції, відгукнулося багато людей, як молодшого і середнього віку, так і людей старшого покоління, що радувало нас ще більше. Всі, як організатори, координатори, волонтери так і просто молодь, яка так чи інакше була задіяна, залишились під приємними враженнями і мали відповідні емоції, бо довели, - Хорол - це частина ЄДИНОЇ УКРАЇНИ!
хоролТа радість від події у друзів тривала, доки не взяли до рук номер газети «Вісті Хорольщини». Скільки зусиль доклала велика команда для об’єднання жителів рідного міста, утвердження ідеї соборності й незалежності, іприкро, що такі маленькі кроки юнаків і дівчат не підтримують ті, хто, здавалося б, мали в першу чергу не просто об’єктивно висвітлювати подібні заходи, а бути їх активними учасниками. Натомість, грандіозна патріотична акція «Ланцюг єднання», яка проводилася в усій Україні і завдяки хорольським волонтерам пройшла на найвищому рівні в нашому місті, у газеті «Вісті Хорольщини»була висвітлена необ’єктивно й несправедливо. Невже праця, старання, завзяття людей, які малювали плакати, розповсюджували листівки, займалися всіма організаційними питаннями, знайшли фінансову підтримку у спонсорів, меценатів, підприємців, оцінюються кількома невдячними рядками короткозорих і байдужих журналістів?! Треба поважати себе, бути справедливими і мати чисту совість перед тими, хто намагається змінити на краще не лише своє життя, а й усього міста.
Та попри нерозуміння деяких, скажімо, «диваків» і завдяки підтримці патріотів дружній і веселий колектив «Гостромислу» продовжував діяти. Оскільки міст є символом єднання, з гаслом «ОДНА, ЄДИНА, СОБОРНА УКРАЇНА», активісти вирішили приєднатись до всеукраїнської акції "Розфарбуй своє місто" і розфарбували в національні кольори нашої держави в'їздну стелу по вул. Кременчуцька, та мости, які знаходяться по вул. Жовтневій і так званий «червоний міст», по вул. Фрунзе. У піднесеному настрої всі згуртовано і сумлінно працювали, співали пісні, жартували і показали вже вкотре, що майбутнє України - в наших руках! Приємно було спостерігати, як ,натискаючи на клаксони, вітали водії, деякі з них цікавились чи вистачає фарби, й виявляли бажання допомогти в матеріальному плані. Катя Бойко розповіла мені таку цікавинку: «Один із жителів нашого міста навіть під’їхав на скутері і віддав лишок жовтої фарби, мовляв: «Фарбував вдома газові труби і залишилась фарба, побачив вашу добру справу і вирішив вам привезти, вона вам зайвою не буде». 
Дуже успішною є благодійна акція «Кошик допомоги», яка проводиться не лише в магазинах та аптеках міста, а і в селах Петрівка й Кузубівка. Величезна вдячність підприємцям і небайдужим людям. Завдяки їм хорольські воїни забезпечені необхідними товарами, звіт про відправку яких постійно оновлюється в Інтернеті. Волонтери привели до ладу хорольський парк встановивши "Патріотичні лавочки" , на достойному рівні організували в місті День Державного Прапора України, благодійний аукціон «Вогник пам’яті й добра», на вилучені кошти з якого були придбані теплі перчатки для хлопців на Сході. А нещодавно,29-30 листопада, в Хоролі біля пам’ятника Т. Г. Шевченку діяв намет, де активісти і волонтери у рамках акції «Подаруй тепло солдату» проводили збір теплих речей. Кожен мав змогу написати захисникам побажання в загальному зошиті від Хорольського району.
- Шановні ,любі наші хорольці! – радо говорять волонтери «Гостромислу». - Щиро вдячні вам за ваші добрі та чуйні серця, за тепло ваших душ, яким ви поділилися з нашими захисниками! Ми, чесно кажучи, не очікували, що так багато наших земляків відгукнуться на цю акцію і приймуть в ній участь! Зібрали багатенько теплих речей, слів та емоцій... Знову переконуємося - все, що ми із вашою допомогою робимо, не просто так, знаємо, що хлопці чекають "нашого тепла" і воно їх оберігатиме і грітиме водночас! 
хорол, гостромислХотілося б подякувати тим, хто є найактивнішими учасниками «Гостромислу»: Сергій Луценко, Катерина Бойко, Владислав Гунявий, Андрій Мурашкін, Влад Рідкоброд, В’ячеслав Лобань, Альона Бова, Женя Пунько, Анастасія Близнюк, Каріна Зуб, Стас Романюта, Володимир Крупнов, Михайло Рубель, Дана Бойко, Сергій Рубель, Едуард Крутько, Катя Кібенко, Ілона Литовченко, наймолодші - Мирослав Орло та Сашко Нікітенко, яким особливий «респект»; тим, хто надихає творчістю й позитивом: Іван Литовченко (Riddik), Тарас Король, рок-гурти: «London jack band», «Хорол Дубки Блюз», Андрій Потерайло, Вікторія Кущ, Михайло Бунчук, художник - Сергій Брильов; тим, хто підтримує і не одноразово допомагав нам фінансово: туристична компанія «Imperia Tours» ПП Пальона, стоматологічний кабінет «Стоматолог і Я» стоматолог Гунявий, магазин чоловічого одягу «Кент» ПП Бузунко, магазин «Альпійські Вікна» ПП Похилько, магазин «Олівець» ПП Білько, маг. «Елегант» ПП Мельник, маг. «Орхідея» ПП Бойко, маг. «Глобус» ПП Брижко, супер маркет «Мегаполіс» ПП Матяш, ПП Корнієнко, Л. Керекилиця, Ю. Петякова, Т. Стеценко і багатьом людям, які надавали разову допомогу, та всіляко підтримували нас, та інформаційним партнерам - газеті ХОРОЛ-інфо, сайту horol.at.ua . Також хочемо подякувати за підтримку у проведенні різного роду заходів міській раді, районній раді, райдержадміністрації та районному відділу культури.
Як добре, що поруч зі мною є небайдужі, щирі, цілеспрямовані люди, які посміхнуться, підкажуть, підтримають, не дадуть згаснути ідеям і мріям.Друзі, хай вас гріє не лише чай і кава, а підтримка, допомога і вдячність земляків. Ви потрібні нам, Ви потрібні хлоцям на Сході. «І хто б там що кому не говорив, а згине зло і правда переможе!»

 

Категорія: Новини | Переглядів: 1715 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, тепло їх сердець, го гостромисл | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги