ДЕНЬ ПРАПОРА - 17 Вересня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 19.04.2024, 15:23
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 17 » ДЕНЬ ПРАПОРА
14:59
ДЕНЬ ПРАПОРА
 

«З НЕБА І СОНЦЯ НАШ ПРАПОР ЯСНИЙ»

Сонячний серпневий день люб’язно запрошував хорольців, гостей міста та усіх завзятих патріотів до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Відтепер це святе місце можна по праву називати «площею єднання», адже вкотре тут зібралися небайдужі однодумці, аби гідно відзначити День Державного Прапора України.
Близько 17-ї години місто рясніє патріотичною символікою, все більше й більше людей приходять у вишиванках та синьо-жовтому одязі, приводять із собою малечу, яка по-своєму, по-дитячому, але так щиро і з любов’ю співає Державний Гімн та завзято проголошує: "Україна – понад усе!". 
Організатор заходу – Хорольська громадська організація "Гостромисл": Сергій Луценко, Катерина Бойко, Владислав Гунявий, Андрій Мурашкін, Іван Литовченко, В’ячеслав Лобань, Євгеній Пунько, Альона Бова, Влад Рідкобород, Сергій Рубель, Каріна Зуб, Анасталія Близнюк, Дана Бойко, Михайло Рубель, Стас Романюта, Володимир Крупнов, Тарас Король, Михайло Бунчук, В’ячеслав Качаненко, Ілона Литовченко, місцевий рок-гур «London Jack Band», наймолодші патріоти Мирослав Орло і Сашко Нікітенко та авторка цих рядків. Вони вже не вперше проводять такі яскраві патріотичні заходи за підтримки міської ради та численних спонсорів: туристична компанія «Imperia Tours» (ПП Пальона); стоматологічний кабінет «Стоматолог і Я» ( стоматолог Гунявий); магазин чоловічого одягу «Кент» (ПП Бузунко); магазин «Альпійські Вікна» (ПП Похилько); магазин «Олівець» (ПП Білько); Петякова Юлія. "Цього разу вирішили не влаштовувати концерту, феєрверків чи гучних святкувань, - розповідають активісти Сергій Луценко і Катя Бойко. – Вважаємо це недоречним і неетичним, коли на Сході України іде справжня війна, наші солдати віддають свої життя за мир у державі… Вони там під кулями, в окопах забезпечили нам сьогодні ще один теплий, мирний день, то давайте принаймні поважати своїх захисників. Але все-таки не відзначити День Державного Прапора України, гадаємо, було б неправильно, бо синьо-жовтий стяг – символ нашої боротьби за волю. Цей захід організований для підняття бойового духу, утвердження національної свободи і незалежності."
- Гордість переповнює за наше підростаюче покоління, патріотичну молодь, що активно виступає за єдність України, - говорить міський голова Ігор Свириденко, який завжди підтримує подібні миротворчі заходи волонтерів. - Історія Державного Прапора України починається ще з часів хрещення Русі. Вперше синьо-жовтий стяг був піднятий у Львові в 1848 році, ставши символом свободи, миру, єдності української нації. І сьогодні ми особливо відчуваємо його нездоланну силу і міць. Недарма наші захисники на Сході, крім усього іншого, потребують державної символіки, бо ніщо так не додає впевненості в перемозі, як мирне небо та пшеничні ниви, що переплелися на Державному Стягові. Тож бережімо Прапор України як найбільшу святиню, а він нехай збереже тих, хто нас захищає!
Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих за свободу України та мирних жителів хвилиною мовчання. Після розгортання та освячення отцем Василем 25-метрового Державного Прапора (до речі, найбільшого в Полтавській області!) розпочалася урочиста хода містом:
- "Слава Україні!" – патріотично проголошує Сергій Рубашка. Йому у відповідь звучить дружнє "Героям Слава!"
Колона хорольців прямує центром міста до вул. Кременчуцька, де нам у підтримку звідусіль лунає "Слава Нації!"
– "Смерть ворогам!" – щодуху відповідаємо промовистим лозунгом. 
Аж раптом хтось переймає "естафету лідера" у Сергія Миколайовича:
- "Україна – понад усе!" – звучить дитячий, але впевнений і потужний голос. Я оглядаюсь і бачу знайомого мені з туристичних змагань бравого хлопчину років дванадцяти у вишиванці та капелюсі. Так це ж Мирик! Мирослав Орло приєднався до нас зі своїм другом – Сашею Нікітенком. 
- Нам дуже подобається нести рідний прапор, - діляться враженнями юні патріоти. – А ще ми любимо подорожувати. Ось нещодавно були у Львові, в Карпатах. Україна – найкраща!
- Хочу ще поїхати у Львів! – додає Славко. – Там дуже гарно, і найсмачніший шоколад! 
Ось такі вони – наші підростаючі патріоти!
Щасливі, бадьорі й горді учасники ходи з піднесеним настроєм повернулися до пам’ятника Т. Г. Шевченку. Катерина Бойко від імені ГО "Гостромисл" висловила вдячність за допомогу і підтримку в проведенні заходу волонтерам та активістам, міському голові, постійним спонсорам та всім небайдужим людям, які конкретними діями демонструють свою патріотичну позицію. Приємно, що таких свідомих громадян у нас, як виявляється, чимало. 
Автор: Катерина Кібенко.
Фото: Михайло Рубель, Дана Бойко, Олена Мурашкіна, Аня Косяченко
Альбом: http://vk.com/album-75677747_201474109


#гостромисл #хорол #прапор #україна #деньпрапора

 

 
Категорія: Новини | Переглядів: 741 | Додав: $iryaK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги