Звернення до РДА - 7 Березня 2015 - Хорольський сайт
Неділя, 05.05.2024, 01:23
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 7 » Звернення до РДА
23:56
Звернення до РДА

Звернення громадських організацій Хорольщини до голови Хорольської РДА, голови та депутатів Хорольської районної ради.
Шановні добродії.
Новітня історія України неодноразово засвідчувала високий рівень активності і свідомості українського суспільства. Демократія живе в генах українців. Вони ніколи не дозволяли царям і самодержцям правити собою. Навпаки, звикли обирати найвищих посадових осіб держави, отримувати їхні звіти про роботу, мати можливість впливати на формування рпішень. За вірність демократичним засадам загинули десятки мільйонів кращих синів України: у царських катівнях, сталінських концтаборах, брежнєвських психлікарнях. Дух свободолюбства намагалися витравити війнами, репресіями та голодоморами. За 23 роки незалежності України створювалася злочинна кланово-олігархічна система знущання над народом і стримувала розвиток держави. Та сила нації незламна. Це довів Майдан, довела Революція Гідності, доводять патріоти, котрі із зброєю в руках захищають рідну землю у Донецькій та Луганській областях.
В умовах неоголошеної війни, коли зовнішні і вгутрішні вороги кидають величезні ресурси на знищення нашої державності, як ніколи потрібна єдність суспільства і влади. На жаль, хорольські очільники, що сіли в керівні крісла завдяки Майдану і ті, що всиділи у них незважаючи на Майдан, практично нічого не роблять для реалізації того, за що стояв Майдан- реформи в інтересах простого громадянина. Система не змінилася - змінилися обличчя в системі. Хорольців обурює, що економія бюджетних коштів відбувається тільки за рахунок найбідніших: учителів, лікарів, працівників культури.
У той час, як скорочують посади медсестер і завклубів, штати райдержадміністрації, районної і міської ради залишаються непомірно роздутими. Немає коштів для своєчасної виплати зарплати, зате є кошти на надбавки і премії районним чиновникам керівного складу. Зважаючи на загрозливі розміри місцевої корупції та відверте небажання місцевої влади запроваджувати принципи справедливостві, прозорості, уваги до громадської думки, ми звертаємося до влади і пропонуємо:
> > 1. Усі рішення, постанови, програми, що стосуються безпосередньо громадян ухвалювати тільки після консультацій із громадськістю, як того вимагає Постанова КМУ від 03.11.2010 року №966 "Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики".
> > 2.Створити спільну комісію районної ради, РДА та представників громадськості,якій до 15 березня 2015 року
- оптимізувати штатні розписи усіх підрозділів РДА, державних та комунальних установ;
- розмістити на сайтах установ штатні розписи, контракти з керівниками, їхні декларації про прибутки та плани роботи (квартальні, місячні, тижневі)установ;
- перглянути контракти районної ради з керівниками районних ЗМІ. Проекти нових контрактів обговорювати з громадськістю і укладати їх тільки за згоди громадськості (кошти для оплати контактів - це кошти платників податків)
> > 3. До роботи конкурсної комісії з призначення на посади державних службовців та керівників установ, підприємств та організацій державної і комунальної власності залучити представників громадських організацій.
> > 4. Провести позачергову атестацію усіх керівників підприємств, установ, організацій державної та комунальної власності.
> > 5. Запровадити систему звітів керівників РДА, районної ради та інших підрозділів на зібраннях громадськості на рідше 1 разу на півроку. Тези звітів не пізніше, ніж за 20 днів розміщувати у ЗМІ та сайтах установ.
> > 6. На підставі Стратегії сталого розвитку "Україна -2020", схваленої Указом Президента України від 12 січня 2015 року №5/2015 районній державній адміністрації та районній раді підготувати проект суспільного договору між владою та громадським суспільством і укласти його до 30 березня 2015 року.
Ми запевняємо владу, що тільки при сумісній,злагодженій роботі влади, громадськості, відкритих і чесних взаєминах можливо вирішити всі питання, що існують сьогодні в Хорольському районі. Ми закликаємо до постійних,чесних,віфдкритих і зрозумілих для населення взаємовідносин.
Звернення підписали:

Категорія: Новини | Переглядів: 692 | Додав: vlad | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги