XAMfest - 2017 - 23 Липня 2017 - Хорольський сайт
П`ятниця, 26.04.2024, 12:08
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Липень » 23 » XAMfest - 2017
14:20
XAMfest - 2017

ЧЕРГОВИЙ МОЛОДІЖНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "ХАМФЕСТ" ПРОГРИМІВ НА ХОРОЛЬЩИНІ

Цього року Хорольський аматорський молодіжний фестиваль прогримів в прямому і переносному сенсі цього слова. «XAMfest» вже втретє традиційно проходить на березі мальовничого озера Голубиха. В цьому році проведення масштабного заходу припало на спекотний перший день липня. Учасниками дійства стали представники не лише молодіжної аудиторії, а й дітлахи і люди зрілого віку. Цікаво було без винятку всім, адже програму наситили настільки, наскільки це можливо, щоб кожен знайшов для себе щось цікаве і захопливе. Навіть грозова шквальна дощова погода не дала згаснути тому запалу, драйву, який панував на сцені, та поряд з нею, від молодих музичних гуртів.

Фестиваль стартував з ефектного і видовищного виступу важкоатлетів. Близько ста спортсменів і спортсменок завітали на змагання з різних областей України: Харківської, Черкаської, Київської, Хмельницької, Полтавської, з міст: Києва, Харкова, Тернополя, Черкас, Чорнобаю, Решетилівки, Лубен, Миргорода, Хорола та інших. Чемпіонат UPC (Ukrainian Powerlifting Committee) «Khorol Pawerland 2017» з окремих вправ пауерліфтингу, екстремального жиму та підйому штанги на біцепс вперше в історії Федерації відбувся під відкритим небом. Під супровід гучних овацій глядачів виступив найстарший спортсмен Володимир Василенко (1943 року народження) з м. Лубен. Організатором цих захоплюючих змагань став керівник СК «Sparta», заступник голови Спортивної ради при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Денис Алексеєнко. Атлети і поважні гості лишились зі своїми здобутими нагородами і масою чудових вражень від проведеного чемпіонату. 

Армрестлінг-клуб імені Юрія Дігтяря під керівництвом Владислава Гунявого об’єднав на турнірному змаганні спортсменів з Полтавської, Харківської та Сумської областей. В рукоборстві змагалися справжні професіонали, майстри спорту, багаторазові чемпіони України, Європи, світу серед різновікових категорій спортсменів, а саме: Лілія Занько, Руслана Кулик, Марина Шуліка, Марина Левченко, Денис Матяш, Ігор Окара, Артем Письмак та інші. Турнір з армрестлінгу проходить вже вдруге, і зважаючи на зацікавленість спортсменів та його маштаби, маємо надію, що дане дійство буде відбуватись щороку на Хорольщині. 
Окрім силових спортивних змагань, можна було брати участь у турнірах ХАМФЕСТ’у з пляжного волейболу, міні-футболу і шахів. Суддівську колегію представили: у волейболі - Сергій Лисенко, у міні-футболі – Іван Галайда, у шахах – Віталій Бибик. 
Зі складу депутатів Хорольської міської ради сьомого скликання активну участь в підримці молодіжного заходу брали Олег Баканов, Микола Гавриленко. Головними організаторами і координаторами заходу, як і в минулому році виступили: Сергій Луценко з ГО «Гостромисл», й ініціативна група фестивалю на чолі з Володимиром Третяком. 
Новинкою XAMfest’у стала «Дитяча галявина», на якій професійні аніматори Яна Переятенець й Катя Кібенко веселими, непосидючими конкурсами і розвагами не давали сумувати найменшим прихильникам фестивалю. Той дитячий гомін, сміх і радість надовго закарбується в пам’яті. А завдяки спонсорам, малечі вручили цікаві, фірмові подарунки. «Родзинкою» також був ярмарок ручних робіт народних умільців і боді-арт. Оригінальні сувенірні вироби представила полтавчанка Олена Шевченко. Майстер біотату Юлія Буховенко з Києва знайшла прихильників мехенді, які з задоволенням замовляли зробити їм неповторні розписи витіюватими візерунками. 


Драйвовості дійству додав мотопропробіг, участь в якому взяли байкери з Миргорода, Лубен, Хорола, Карлівки, Кобиляк, Шишак, Яготина та Харківської області. Колону мотолюбителів повів за собою координатор цього заходу Руслан Алієв. Маршрут пролягав через село Бочки і перехрестя ДРП-5, де учасники колективного заїзду поклали квіти в знак вшанування пам’яті загиблих у ДТП водіїв мотоциклетних транспортних засобів. 
Травм допомагали уникнути співробітники Хорольської підстанції екстреної допомоги та Хорольського ПМСД. А порядок захищали полісмени Хорольського районного відділення ГУ НП України в Полтавській області. 
В спеціальній зоні встановили військовий намет і на мобільній військовій польовій кухні готували борщ, пшоняну кашу, салати та багато інших смачнезних страв. Задіяли чимало вправних кухарів і помічників по кухні з Хорола, Черкас, Полтави, Горішніх Плавнів. Намет і причіпну кухню люб’язно надало військове командування 831-ої бригади тактичної авіації міста Миргорода. 
Музична сцена розпочала свою підготовку з приїзду професійних звукорежисерів з міста Лубен, завдяки яким гурти успішно провели «саунд чек» і якісно налаштували свій інструмент, адже живий виступ має свої ньюанси в підготовці. Рок-концерт розпочали ближче до вечора, відразу після розіграшу лотереї з оригінальними фірмовими подарунками. Розігрівали публіку і розважали глядачів запальні ведучі Катерина Кібенко і Андрій Потерайло. 


Присутніх приємно вразила кількість талановитих музикантів. Відкрив сцену молодий, але досвідчений і запальний гурт з Полтави «Спасибі мала», який передав естафету вже рідному місцевому гурту «Дзиґа». Між виступами прозвучала вітальна промова мера Сергія Волошина. Міський голова, спільно з депутатським корпусом всебічно підтримують подібні молодіжні заходи і щорічно забезпечують фінансуванням згідно з діючими цільовими програмами. Далі увагу полонив сонячний, теплий, позитивний гурт з Пирятина «SAHARA», а змінили їх веселі, щирі земляки з гурту «Plan B». «Zip Lover» із Полтави черговий раз запалив публіку, що зібралася під сценою. Виступи груп «ParadoX» (Лубни), «F.Hate» (Полтава) і «Теорія Інших» з козацької столиці, міста Гадяч, супроводжувалися феєричними світловими ефектами з грозового неба. Вже традиційними і такими рідними хедлайнерами фестивалю стали хлопці з полтавського кавер-гурт «Царство Шута», які завжди заряджають драйвом своїх фанатів. 
Міський голова від себе особисто та від імені депутатського корпусу виносить слова вдячності організаторам та ініціативній групі за проведення такого масштабного фестивалю, який об’єднав навколо себе не лише молодь, а різновікову цільову аудиторію. 
Можна з впевненістю констатувати, що ХАМФЕСТ-2017 набув статусу всеукраїнського молодіжного фестивалю, адже учасники були з різних куточків України. 
Сподіваємося, що популярність і географія фестивалю з кожним роком збільшуватиметься, а коло шанувальників - ширшатиме. Бажаємо, щоб він набув важливого символічного значення і вийшов на національний рівень. 
Цей захід демонструє, як можна організувати активний культурний відпочинок молоді, зачепивши широкий спектр інтересів, захоплень і хобі. Він ілюструє невичерпний потенціал в напрямку реалізації своїх талантів, вмінь, здібностей і досягнень. 

Сергій ЛУЦЕНКО, Ірина ГРИГОРАШ 

ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ ЗА ПІДТРИМКУ І УЧАСТЬ В ХАМФЕСТІ - 2017 
Від імені організаторів фестивалю, хочемо висловити велику вдячність всім волонтерам, ведучим, координаторам, персоналу, на яких лягло чимало роботи і хвилювань. Дуже раді і вдячні нашим драйвовим, запальним учасникам, гуртам, спортсменам, байкерам, гостям, які прибули з різних куточків області та України. Окремо вдячні нашим спонсорам, які допомагають і підтримують подібні заходи для нашої молоді. Хочеться відзначити всіх тих, хто дійсно «прожив» це дійство разом з нами, адже було згуртовано й задіяно чимало небайдужих людей для проведення цього фестивалю. 
Смачні страви на справжній польовій військовій кухні готували нам учні Хорольського міжрегіонального центру Грищенко Михайло, Скубенко Наталія, а також помічники і волонтери з Хорола, Черкас, Полтави, Горішніх Плавнів: Аня Коваль, Олена Мурашкіна, Наталія Павленко, Інна Бодняк, Вадим Ільшев, Арсен Абдулаєв, Юля Шевчук. Ось такий вийшов пікантний дружній мікс на кухні. А завдячуємо ми ще 831-ій бригаді тактичної авіації міста Миргород, за підтримку молодіжного фестивалю. Разом ми виховуємо гідних захисників нашої держави, надаючи їм чималий досвід. 
Особливої уваги заслуговують люди, які лишаються за кулісами, але вони є рушієм всього фестивалю. Це персонал і волонтери ГО «Гостромисл»: Мурашкін Андрій, Рубель Михайло, Бунчук Михайло, Романюта Стас, Шаровський Артем, Павленко Артем і Денис, Нікітенко Олександр, Лобань В’ячеслав, Дроздова Таня, Остапенко Діана, Орло Мирослав і вище згадані особи. Окреме спасибі Карманській Яні, Бойко Миколі, Григораш Ірині, Засенко Марині, Бойко Юлії та раніше згаданим в статті, за їхню всебічну підтримку. 
Щиро вдячні всім небайдужим меценатам за фінансову підтримку масштабного фестивалю, який поєднав різні напрямки, об’єднавши навколо себе молодь з багатогранними інтересами і захопленнями, надав можливість їм відкрити свої здібності, показати свій талант, свої досягнення. А саме: Хорольській міській раді в особі Волошина С.М. та депутатському корпусу, Управлінню у справах сім’ї, молоді і спорту Полтавської обласної державної адміністрації в особі Буцького О.В., ВО «Батьківщині» в особі: депутатів Полтавської обласної ради Сірика І.В. і Міщенка М.І., депутата Хорольської районної ради Лещенка Ю.В. 
Також нас підтримували: ПрАТ «Хорольський механічний завод», ПП «Хорольські ласощі» в особі Плющій А.С., ПП «Хорольський хліб» в особі Керекилиці Л.П., КП «Комунсервіс» в особі Вовка В.І. ТОВ «Хорольський завод дитячих продуктів харчування» на чолі з директором Олександром Сучко, компанія спортивного харчування PowerPro, компанія спортивного харчування «Біос Протеїн», магазин спортивного одягу «Athlete-House», магазини «Автомаг», «Домовичок», «Скутерок», компанія «Екомісто», ПАБ «Магніт». 
Приватні підприємці: Баканов О.О., Бас О.В., Брижко В.В., Кіяшко О.В., Корнієнко С.В., Матяш В.М., Ненадович В.Є., Пальона А.В. 
Інформаційний супровід: Хорольська міська газет «Наш Хорол», сайт міської ради horol.com.ua, Хорольський сайт horol.at.ua, телекомпанія «Лубни», ТРК «Пирятин». 

З повагою і великою вдячністю, 
голова ГО «Гостромисл» Сергій ЛУЦЕНКО 
та ініціативна група, на чолі з Володимиром ТРЕТЯКОМ


https://www.facebook.com/xamfest/

Категорія: Новини | Переглядів: 2102 | Додав: admin-horol@atua | Теги: хорол, xamfest, фестиваль, хамфест | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги