УВАГА ХОРОЛЬЦЯМ! - 22 Жовтня 2015 - Хорольський сайт
Понеділок, 29.04.2024, 07:11
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 22 » УВАГА ХОРОЛЬЦЯМ!
14:09
УВАГА ХОРОЛЬЦЯМ!

ЗВЕРНЕННЯ ДО ЖИТЕЛІВ ХОРОЛЬЩИНИ

Шановні жителі Хорольщини!

Проблема спалювання листя та сухотрав’я не нова, і кожного разу з настанням осені, коли в своїх обійстях, на городніх ділянках люди підчищають сухі залишки рослинних культур, трави, вона загострюється.

Відомо, що крім загрози пожеж від спалювання листя, сухотрав’я, чагарників, їдкий дим, у якому є сполуки азоту, важких металів, канцерогенних речовин, ускладнює дихання не лише хворих на бронхо-легеневі захворювання, а й навіть цілком здорових людей.
Зрештою, це завдає немалої шкоди й довкіллю, природі, ґрунтам, на яких вирощується продукція, воді, лісовим тваринам, іншій живності. В цьому році, внаслідок тривалої сухої погоди, це ще призвелово до займання торф’яників. І хоча все це добре всім відомо, проте продовжується зпалювання листя, сухотрав’я, залишків рослин, а з ними й інший непотріб, в тому числі й відходи хімії.
Вечорами та ранками над містом та селами району стоїть їдкий дим, яким важко дихати навіть здоровим людям. Дим від горіння торф’яників може утворювати смоґ і на довго зависати у повітрі. В цьому випадку погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення частоти ДТП, аварій.
Щорічні звернення Хорольської районної державної адміністрації та Хорольського РС ГУ ДСНС України в Полтавській області з цього питання залишаються поза увагою населення. Час зрозуміти, що споживацьке відношення до нашого природного оточення це – своєрідний бумеранг, який може залишити нас зі згарищами й неродючою землею.
Важко знайти людину, якій би подобалось дихати димом від тліючого листя, торфу чи палаючого бур’яну. Переважна більшість жителів району хотіли б, щоб ці порушення припинились. В будь-якому випадку, усякий підпал сухої трави повинен бути негайно припинений. Полум’я слід швидко загасити підручними засобами, а якщо це неможливо – викликати пожежників. А винуватці пожежі повинні понести адміністративну відповідальність за скоєне правопорушення.
Керуючись статтею 50 Конституції України, яка гарантує кожному безпечне для життя і здоров’я довкілля, кожен з нас має законне право боротися зі спалюванням. Статті 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняють спалювання листя. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77 Адміністративного кодексу України. Є й інші відповідні законодавчі та нормативні заборони. Згідно із чинним законодавством, спалення сухостою — це не «добра справа», а КРИМІНАЛЬНИЙ ЗЛОЧИН.
Тож закликаю мешканців району не бути байдужими до самовільного спалювання рослинних решток.
У разі виявлення джерела загорання телефонувати на номери "101" або “ 3-33-03, 3-38-38 ”.
Шановні хорольці! Утримуйтесь самі та роз’яснюйте іншим, адже нам усім потрібне чисте повітря. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

Голова Хорольської районної
державної адміністрації
В.А.Мартюк

Категорія: Новини | Переглядів: 802 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, застереження, пожежа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
1 Alena • 16:52, 24.10.2015
А чому у коледжі під час зустрічі з працівниками і студентами цього не сказали? У нас весь час палять, бо "немає коштів на вивіз"
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги