У нашій пам'яті назавжди - 25 Лютого 2015 - Хорольський сайт
Четвер, 09.05.2024, 14:07
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 25 » У нашій пам'яті назавжди
14:07
У нашій пам'яті назавжди

У НАШІЙ ПАМ’ЯТІ ВОНИ ЛИШИЛИСЯ НАЗАВЖДИ

“У нашій пам’яті вони лишилися назавжди”- такими словами 20 лютого розпочався мітинг-реквієм з нагоди річниці Революції Гідності та Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні біля пам’ятника Т.Г. Шевченку в районному центрі. Саме 18-20 лютого 2014 року відбулися найдраматичніші події Революції гідності, що супроводжувались розстрілом мирних протестувальників. Ці події назавжди змінили хід історії нашої держави.

На мітинг з нагоди річниці трагічної загибелі українських патріотів прибули кілька сотень хорольців, щоб віддати належну шану загиблим героям, їх силі духу і стійкості. Учні загальноосвітніх шкіл вишикувались з портретами Героїв Небесної Сотні, що віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України. Біля пам’ятника Кобзарю – прапороносці з Державними прапорами України. Впродовж  заходу лунали пісні та фонозаписи-спогади про героїв Майдану.
Квіти до пам’ятника незламного борця за волю і незалежність України поклали Народний депутат України К.Є.Іщейкін, виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації В.О.Плоцький, голова районної ради Ю.В.Бойко, міський голова І.В.Свириденко, голова ради районної організації ветеранів, почесний ветеран України Д.А.Кражан, представники депутатського корпусу району, працівники органів виконавчої влади, керівники установ, підприємств і організацій району, громадськість міста, учнівська та студентська молодь. Присутні запалили свічки та вшанували пам'ять героїв  хвилиною мовчання.
На мітингу-реквіємі з нагоди з нагоди річниці Революції Гідності та Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні виступили: Народний Депутат України Костянтин Іщейкін, голова районної ради Юлія Бойко, учасник подій на Майдані, викладач Хорольської дитячо-юнацької спортивної школи Олег Лопушняк. Вони з особливим хвилюванням згадували ті незабутні дні на Майдані та говорили про необхідність увічнити велику людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість українських патріотів і гідно вшанувати їх подвиг. “Рік тому вони відстоювали незалежність рідної України і загинули за краще її майбутнє. Ми повинні пам’ятати їх подвиг”, - зазначив Народний Депутат України Костянтин Іщейкін. Голова районної ради Юлія Вікторівна Бойко подякувала батькам героїв, що виховали справжніх патріотів, гідних синів своєї Вітчизни, а ще висловила співчуття родині загиблого земляка Андрія Деребченка, сумна звістка про смерть якого сколихнула всю Хорольщину.  Вірш “Більше не страшно” прочитала учениця Хорольської гімназії Анастасія Кичигіна, а вірш “Героям Майдану” Оксани Левіної – розповів її син Микола, дев’ятикласник Хорольської спеціалізованої школи I-III ступенів №1.
Вихованці Хорольської дитячої музичної школи Галина Жолубак, Юля Кражан та Юля Лоєнко виконали пісню “Нашим героям”, яка прозвучала як присвята Героям Небесної Сотні. У виконанні Ольги Бондаренко пролунала пісня “Мамо, не плач”.
Герої Небесної Сотні поклали відлік наших втрат. Майдан лише продовжив нашу боротьбу за незалежність України. Та Україна ще й досі палає,  горить Донбас, помирають кращі сини України. Сьогодні на передовій вирішується доля держави, хлопці воюють за нас з вами, щоб в центр нашої країни, в серце України не впустити жахливу війну. І найжахливіше те, що вони віддають за цю справу найдорожче - своє життя.
В ці дні ми символічно промовляємо: „Герої не вмирають!“. І це справді так…

Категорія: Новини | Переглядів: 634 | Додав: misto_horol | Теги: хорол, небесна сотня, відео, майдан, революція гідності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги