Свято Покрови - 17 Жовтня 2014 - Хорольський сайт
Субота, 27.04.2024, 22:12
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 17 » Свято Покрови
20:53
Свято Покрови

ХОРОЛЬЦІ ВІДЗНАЧИЛИ СВЯТА ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ Й ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

14 жовтня -  світле та радісне свято -Покрова Пресвятої Богородиці. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері. В Україні свято отримало ще й другу назву – Козацька Покрова.Тому традиційно, у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо ще й День Українського козацтва.

З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці й Дня Українського козацтва  в районному будинку культури відбувся урочистий захід „Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла“.
З вітальними словами до присутніх звернулась начальник відділу культури, туризму та архівної справи райдержадміністрації І.А. Гунько, яка привітала присутніх зі святом та повідомила, Президент України встановив цей день новим державним святом – Днем захисника України. Відтепер день, який впродовж довгого часу був одним із найголовніших свят запорізьких козаків, стане одним із визначних свят у календарі нової України.

Джерело - http://horol.adm-pl.gov.ua

Читайте також - ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Категорія: Новини | Переглядів: 671 | Додав: $iryaK | Теги: хорольський сайт, свято козацтва, хорольський рбк, хорол, хорольські новини, день пресвятої богородиці, день захисника україни, сайт міста хорол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги