Справжні українці - 30 Серпня 2015 - Хорольський сайт
П`ятниця, 26.04.2024, 18:48
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 30 » Справжні українці
20:07
Справжні українці

ХОРОЛЬЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

Державний прапор здавна вважається символом суверенітету держави, уособлюючи вільнолюбний дух його народу. Під державним стягом ми виборювали незалежність, а сьогодні – розбудовуємо соборну українську державу. В День Державного Прапора України, в переддень 24-ї річниці  незалежності України по всій країні піднялись у височінь та гордо замайоріли синьо-жовті прапори – символи української державності.

З нагоди державного свята в районному центрі відбулися святкові  заходи, які розпочалися урочистим підняттям Державного Прапору України. Почесне право підняти Державний Прапор України було надано нашому земляку, учаснику антитерористичної операції Сисоєву Сергію Олексійовичу разом з дружиною Іриною та дітьми Веронікою і Іванком. Підняття Державного прапора супроводжувалось урочистою мелодією Державного Гімну України. Потім всі учасники заходу вишикувались в святкову  колону, яку прикрашали величезні полотнища Державного стяга, та пройшли  урочистою ходою до пам’ятника Т.Г.Шевченку. Керівники району поклали живі квіти до пам’ятника Кобзарю, після чого продовжились урочистості. Перед присутніми з вітальним словом виступили голова районної державної адміністрації В.А.Мартюк, голова районної ради Ю.В.Бойко. Вони разом з міським головою І.В.Свириденком вручили посвідчення особам, занесеним на районну Дошку Пошани та подяки за активну громадську діяльність і волонтерство.
Виконуючий обов’язки комісара Хорольського районного військового комісаріату Гловатських О.А. разом з керівниками району вручив пам’ятні медалі демобілізованим бійцям, учасникам АТО. Присутні вшанували пам'ять усіх героїв, які загинули за свободу і незалежність нашої держави, хвилиною мовчання. 
Уже доброю традицією стало напередодні Дня Незалежності України та в свято Державного Прапора України, молодим громадянам нашої Батьківщини вручати паспорти. Саме в день державного свята юні мешканці нашого району вперше отримують документ, який засвідчує особу і належність до громадянства нашої держави. Паспорт громадянина Україна долучає молодих дівчат і хлопців до когорти величної української нації. Начальник відділу з питань організації діяльності центру надання адміністративних послуг райдержадміністрації, державний адміністратор І.Г.Ярова привітала молодь зі знаковою подією та запросила для вручення паспорта громадянина України юнаків і дівчат, яким щойно виповнилось 16 років. Їх вітали голова районної державної адміністрації В.А.Мартюк, голова районної ради Ю.В.Бойко, міський голова І.В.Свириденко.
На завершення святкового заходу прозвучала пісня „Україна“ у виконанні Володимира і Валентини Олійник та Ігора Мілевського.
Цього ж дня о вечірній порі в центрі міста відбувся святковий захід з нагоди Дня Державного Прапора України, підготовлений громадським об’єднанням „Гостромисл“.
Програму святкових урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності продовжив патріотичний концерт „Під вільним сонцем моя Україна величавим розмаєм цвіте“, що відбувся 24 серпня в районному центрі. Захід підготовлений і проведений силами районного будинку культури, кращими аматорським колективами і виконавцями Хорольщини. Вони створили неймовірну атмосферу та порадували присутніх своїм мелодійним солов’їним співом та народними, веселими танцювальними номерами.  Патріотичний флеш-моб  з нагоди свята підготувала учнівська молодь разом із громадською організацією “Молодіжний парламент Хорольщини”. Святкове дійство подарувало жителям та гостям міста чудовий настрій, незабутні враження та зміцнило почуття гордості за свою країну, за свій народ, якого „правди сила ніким звойована ще не була“. Ми горді від того, що ми - народ, що маємо незалежну соборну державу і що ми – українці.

 

Категорія: Новини | Переглядів: 572 | Додав: $iryaK | Теги: день прапора, україна, хорол, День незалежності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги