Собаче життя... - 11 Грудня 2016 - Хорольський сайт
П`ятниця, 26.04.2024, 22:11
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Грудень » 11 » Собаче життя...
19:21
Собаче життя...

Здійснення необхідних заходів щодо вилову безпритульних тварин з метою зменшення їх популяції є неминучою складовою процесу створення безпечних умов для мешканців та гостей на вулицях міста. Тому міська рада намагається вирішити проблему тварин, що опинилися на вулиці по вині своїх колишніх недбайливих господарів, враховуючи різні думки громади. Досить складно вирішувати цю проблему, адже погляди кардинально різняться між тими, хто вбачає в безпритульних тваринах явище небезпечне для мешканців і тими, хто стоїть на варті захисту прав тварин. 

Збільшення їх чисельності викликало обурення і занепокоєння громадян щодо прискорення їх знищення, посилаючись на виникнення загрози покусів собаками та інших незручностей. На жаль, траплялися прикрі випадки, коли на вулицях міста мешканці страждали від покусів бродячих собак. Деякі постраждалі громадяни зверталися до міської ради з приводу одержання матеріальної допомоги на лікування від покусів. Міською радою виділялися кошти для надання адресної матеріальної допомоги постраждалим в розмірі 5,0 тис. грн на підставі рішення виконавчого комітету «Про надання матеріальної допомоги жителям міста» від 19.07.2016 року №180. 

Також з метою попередження та недопущення епідемії сказу в місті рішенням тринадцятої позачергової сесії Хорольської міської ради сьомого скликання «Про внесення змін до Програми «Охорона здоров’я міста Хорол на 2016-2019 рр.» виділено 25,0 тис.грн. на придбання вакцини для щеплення жителів міста Хорола від сказу. З міського бюджету перераховано субвенцію в повному обсязі Хорольській районній центральній лікарні для вакцинації мешканців міста на той випадок, якщо виникнуть звернення потерпілих від укусів тварин, хворих на сказ. 

Так чи інакше, не зважаючи на розбіжність поглядів стосовно подальшої долі безпритульних тварин, міська рада не може бути осторонь цієї проблеми і має намір знайти шляхи її вирішення гуманними методами. З метою регуляції чисельності безпритульних бродячих тварин для попередження виникнення та боротьби з епізоотіями на території міста Хорол рішенням одинадцятої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання «Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста Хорол на 2016 рік» від 27.05.2016 року №279 виділено 40,0 тис.грн. За рахунок виділених міською радою коштів укладено договір зі спеціалізованою організацією, яка діє на підставі відповідних дозвільних документів, на предмет відлову безпритульних тварин по місту та їх доставку до приймальника. 

З іншого боку, прибічники гуманного поводження з тваринами відстоюють своє категоричне відношення щодо відлову чи будь-яких інших дій місцевої влади в напрямку поступової ліквідації явища безпритульності тварин. Однак виходить так, що з метою регуляції їх чисельності здійснюється вилов тварин, а громадські активісти знову повертають їх у місто. З п’ятнадцяти виловлених собак вісім з них знову опинилися на вулиці. Зіткнення з такою протидією стало на заваді вирішення проблеми. 

01 грудня 2016 року відбулося засідання круглого столу в приміщенні міської ради по питанню вирішення проблеми безпритульних тварин у місті. Головуючим на засіданні був міський голова Сергій Волошин, а серед запрошених були присутні депутати міської ради сьомого скликання Роман Діденко, Андрій Діхтяр, Лариса Кавалер і Анатолій Ящук, колишня голова міської ради Ольга Солдатенко, голова Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Галина Козлова, секретар Ради підприємців при виконавчому комітеті Хорольської міської ради Людмила Махно, завідуюча ДНЗ «Веселка» Людмила Криворотько, директор Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Ірина Труніліна, а також представники громадськості, серед яких були як прибічники так і противники відлову собак у місті. 

Проблема безпритульних собак, що назріла у нашому місті, потребує негайного її вирішення. Тому ініційована зустріч з представниками громади була організована з метою ознайомлення з різними точками зору мешканців щодо методів розв’язання проблеми. Одним із запропонованих альтернативних варіантів вирішення долі безпритульних тварин міським головою було запропоновано створення громадської організації по захисту прав тварин. В найближчій перспективі захисники тварин прийняли рішення створити ГО «Дружок» задля того, щоб припинити заходи для регулювання чисельності бездомних тварин шляхом відлову. Із числа присутніх громадян, які опікуються безпритульними тваринами, обрано керівний склад громадської організації і ревізійну комісію. 

Відповідно до діючих Правил благоустрою території міста Хорол, затверджених рішенням 9 сесії Хорольської міської ради 6 скликання від 09.06.2011 року №212, розділом 5, п.5.18 визначено правила утримання тварин. Шановні мешканці міста, звертаємо вашу увагу на те, що власники собак повинні дотримуватися наступних правил утримання домашніх тварин: 

1.Власники собак зобов’язані утримувати їх на прив’язі і спускати з прив’язі лише в закритих дворах, що виключає можливість втечі. Про наявність собак застерігати табличкою з відповідним написом («у дворі зла собака» тощо). 

2.Забороняється заводити собак у приміщення магазинів, об’єктів громадського харчування, установ охорони здоров’я, культури, на території дитячих майданчиків, пляжів, скверів та місця масового відпочинку. 

3.Відлов, знищення домашніх тварин, котів та собак здійснюється за рішенням виконавчого органу міської ради підприємством або особою на договірних засадах за встановленими правилами. 

4.Власники, які розшукують зниклих домашніх тварин (собак чи котів) зобов’язані негайно повідомити про розшук у Хорольське КП «Комунсервіс» або у міську раду з метою недопущення знешкодження цих тварин як бродячих. 

5.Вигул собак дозволяється тільки у встановлених для цього місцях, визначених рішенням виконавчого комітету міської ради. 

6.Керівники житлово-експлуатаційних організацій усіх форм власності та відомств, що мають на балансі житловий фонд, ведуть облік мешканців, які утримують собак, котів, хижих тварин в квартирах і вимагають від мешканців, власників домашніх тварин проведення своєчасних щеплень тваринам проти сказу та дотримання правил утримання собак і котів. 

Шановні громадяни! Проблема безпритульних тварин тонкою ниточкою веде до нас, людей. І людяність проявляється саме від вміння поводитися з братами нашими меншими, від милосердя і чуйності серця, від вміння піклуватися про тих, хто цього потребує. Перш ніж нарікати на наслідки будь-яких негативних явищ у нашому суспільстві і в оточуючому нас середовищі, задумайтесь про те, хто ж саме є їх причиною. Позитивні зрушення починаються і залежать від кожного з нас!

Категорія: Новини | Переглядів: 1015 | Додав: admin-horol@atua | Теги: Захист, хорол, Притулок, тварини | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 4
avatar
1 Анжела • 15:54, 13.12.2016
Де в Хоролі знаходять офіційно дозволені місця вигулу собак?
avatar
2 lvstetsenko2015 • 20:10, 17.12.2016
скрізь.
avatar
3 DezGan • 23:58, 19.12.2016
И что же делать? Где выгуливать собак? В лесу? Или где у нас места для выгула собак?
avatar
4 DezGan • 23:59, 19.12.2016
УЖАС
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги