Семінар в ХСШ №1 - 7 Травня 2015 - Хорольський сайт
Понеділок, 29.04.2024, 19:33
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 7 » Семінар в ХСШ №1
13:41
Семінар в ХСШ №1

ВІДБУВСЯ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР НА ТЕМУ: „ДИДАКТИЧНИЙ КОМПОНЕНТ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ“

27 квітня 2015 року на базі Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Хорольської районної ради відбувся науково-практичний семінар за темою „Дидактичний компонент освітнього простору“ для заступників директорів загальноосвітніх навчальних закладів області.

На семінарі були присутні заступник голови Хорольської районної державної адміністрації І.О.Штейнберг, начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації І.М.Потерайло, завідуюча Хорольським районним методичним кабінетом Л.А.Глущенко, науково-педагогічні працівники кафедри методики змісту освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського, заступники директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Полтавської області. Перед початком роботи учасники семінару побували на ярмарку педагогічної творчості, де були представлені навчально-виховні досягнення вчителів та учнів Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1.
З вітальним словом до учасників семінару звернулася заступник голови Хорольської районної державної адміністрації І.О.Штейнберг, яка ознайомила зі здобутками Хорольського району. Про розвиток освіти Хорольщини доповіла начальник відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації І.М.Потерайло. Завідуюча Хорольським районним методичним кабінетом Л.А.Глущенко ознайомила з інноваційними тенденціями у роботі Хорольського РМК в умовах оновлення змісту шкільної освіти. Директор Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 І.М. Труніліна презентувала досвід роботи навчального закладу.
Пленарну частину відкрив доцент кафедри методики змісту освіти ПОІ-ППО ім. М.В.Остроградського О.В.Олексенко, який проаналізував зміни у змісті навчання в контексті оновлення державних стандартів, модернізації освіти на засадах освіти сталого розвитку, наголосив на формуванні компетентнісно-діяльнісного змісту освіти навчального закладу. Про методичну систему навчання, стан і перспективи розвитку доповіла О.О.Буйдіна, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри методики змісту освіти ПОІППО. І.О.Міщенко, доцент кафедри методики змісту освіти ПОІППО, довела до педагогічного загалу інформацію про особливості проектування й методики уроку в контексті оновлення змісту освіти, розкрила процес моделювання уроку з огляду на конкретизацію теоретичних засад та представлення практичного компонента реалізації.
З досвідом роботи по організації навчально-виховного процесу і впровадження допрофільної та профільної підготовки у навчальному закладі відповідно до оновлення змісту освіти ознайомила заступник директора Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Л.І.Вакуленко. Заступник директора Петракіївського навчально-виховоного комплексу Хорольської районної ради Н.В.Дятлова акцентувала увагу на стратегії впровадження інноваційної технології аналізу уроку як сучасної педагогічної системи. Практичну частину семінару було продовжено презентацією досвіду впровадження Державних стандартів нового покоління в навчально-виховний процес: учасники семінару відвідали урок літературного читання у 3 класі (учитель Л.І Кулик) та переглянули фрагмент уроку біології в 11 класі (учитель О.В.Базилевич). Змістовно проведений майстер-клас із ресурсною релаксацією „Лялька-мотанка – оберіг душі“ практичним психологом І.В.Васецькою та соціальним педагогом Н.М.Очеретько.
Підсумки семінару підведено за „круглим столом“, обговорено та прийнято рекомендації.

Категорія: Новини | Переглядів: 635 | Додав: misto_horol | Теги: хорол, семінар, Хорольська СШ №1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги