Семінар - 21 Жовтня 2014 - Хорольський сайт
Неділя, 28.04.2024, 20:25
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 21 » Семінар
14:55
Семінар

ПРО РЕГІОНАЛЬНИЙ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР У ХОРОЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ

Днями на базі Покровськобагчанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів спільно з Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського та Хорольським районним методичним кабінетом проведено регіональний науково-методичний семінар з теми „Аксіологічний аспект педагогічного процесу загальноосвітнього закладу“.У семінарі взяли участь Бойко Юлія Вікторівна, голова Хорольської районної ради; представники ПОІППО на чолі з Буйдіною Оленою Олександрівною,  завідуючою кафедри методики змісту освіти, та Сухенько Яною Валерівною, завідуючою кафедри методичної майстерності ПОІППО; Костиренко Лідія Миколаївна, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Хорольської районної державної адміністрації; Глущенко Любов Анатоліївна, завідуюча Хорольським РМК; методисти; завідуючі РМК районів обасті; директори загальноосвітніх навчальних закладів Хорольського району.
З вітальним словом до всіх присутніх звернулась Ю.В. Бойко. Вона також наголосила на необхідність формування сучасного бачення, розуміння та використання потенціалу загальнолюдських цінностей учасників навчально-виховного процесу. Про розвиток освітньої галузі Хорольського району розповіла Л.М. Костиренко.  Глущенко Л.А. ознайомила з досвідом роботи Хорольського РМК над єдиною методичною проблемою району „Оновлення змісту, методів і форм виховної роботи відповідно до сучасних вимог суспільства“. Директор Покровськобагачанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ситнікова Л.І. представила презентацію навчального закладу.
У ході семінару обговорено питання про ціннісні орієнтації сучасного педагога, виховання громадянина засобами сучасного змісту освіти, аксіологічну складову змісту освіти.
Учасниками семінару значну увагу приділено такому важливому аспекту навчально-виховного процесу, як патріотичне виховання.
Під час пленарної частини семінару Олексенко О.В., старший викладач кафедри методики змісту освіти ПОІППО ім. М.В.Остроградського, розкрив тему „Ціннісна складова компетентностей школяра загальноосвітнього навчального навчального закладу“. Велику увагу всіх присутніх було звернуто до виступу Неживого О.І., доктора філологічних наук, професора кафедри філософії і економіки освіти ПОІППО, члена Національних спілок письменників, журналістів, краєзнавців України, лауреата Всеукраїнської премії імені Бориса Грінченка, у якому він проаналізував аксіологічний аспект філософії освіти. Також на пленарній частині розглянуто питання „Формування ціннісних орієнтацій учнівської молоді: психологічний аспект“, з яким виступила Сухенько Я.В.
Під час практичної частини семінару присутні ознайомились з досвідом роботи педагогічного та учнівського колективів Покровськобагачанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів щодо створення системи виховної роботи по формуванню гармонійної особистості з високим почуттям гідності і поваги до України та її героїв.

Результатом семінару стало вироблення та прийняття методичних рекомендацій щодо здійснення аксіологічного підходу у педагогічному процесі з метою формування в учнів соціально значущих цінностей, які виступають загальним орієнтиром їхньої соціальної активності у складних і неоднозначних умовах сучасного суспільства.
За ініціативою Неживого О.І. з метою формування духовних цінностей було прийнято рішення щодо активізації аксіологічного потенціалу історичного, літературного, екологічного краєзнавства. З метою упровадження творчої спадщини видатних вітчизняних педагогів створено редакційну групу на чолі з Неживим О.І. по збору та підготовці матеріалів для книги про видатного педагога Хорольщини Карпа Остаповича Ходосова.
Керівники загальноосвітніх навчальних закладів району одностайно вирішили в основу виховної роботи закласти принципи, що базуються на формуванні національного патріотизму, готовності надалі стати на захист України; при організації заходів для учнівської молоді, педагогічної та батьківської громадськості виходити з необхідності відображення громадянських державницьких та військово-патріотичних аспектів.
Висловлюємо сподівання на подальше впровадження аксіологічного підходу у навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладах району.
Особливі слова подяки педагогічному колективу Покровськобагачанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів (директор Ситнікова Л.І) та  голові наглядової ради „СВК „Багачанський“ Мухтарову Ф.А. в організації проведення семінару.

Джерело - http://horol.adm-pl.gov.ua 

Категорія: Новини | Переглядів: 616 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, семінар, велика багачка, сайт міста хорол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги