Роздільний збір сміття - 12 Вересня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 26.04.2024, 19:16
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 12 » Роздільний збір сміття
22:40
Роздільний збір сміття

   З цього року Хорольська міська рада, комунальне підпрємство «Комунсервіс» та Хорольский районний осередок Всеукраїнської екологічної ліги запроваджують проект по роздільному збору, вивозу та переробці твердих побутових відходів. На контейнерних майданчиках будуть встановлені євроконтейнери для роздільного збирання побутових відходів. Вони мають кришки різного кольору – жовтого, зеленого, синього і звичайного сірого. А ще вони мають спеціальні отвори. Контейнери з кришками різних кольорів мають різне призначення.
   Контейнер з жовтою кришкою призначений для поліетиленової тари. Контейнер з синьою кришкою призначений для паперу та картону. Контейнер з зеленою кришкою призначений для скла. Ці відходи відвозитимуть на сортувальний комплекс, а після сортування на перероблення. Пластикові пляшки, банки, пакети та коробки у контейнерах займають дуже багато місця. Тому перед тим, як покласти їх до контейнера, обов’язково треба скласти пакети, зім’яти пляшку або коробку. Об’єм відходів зменшиться втричі, якщо просто випустити з них повітря.У контейнери із сірими кришками збирають всі інші невідсортовані відходи. Це – залишки їжі, розбитий керамічний посуд, забруднена волога упаковка та інше. Звертайте увагу на наклейки, які є на контейнерах, вони підкажуть, які ресурсоцінні складові відходів необхідно у них складати.
   Роздільне збирання відходів зовсім не означає, що у вас дома стоятиме чотири відра для сміття. Адже зовсім нескладно відразу винести до контейнера пусту пляшку чи кілька старих газет в руках, коли ви просто виходите на вулицю у своїх справах. Зате екологічна ситуація у нашому місті покращиться. І всім, в тому числі і вам, буде від цього тільки користь.
   І пора вже усвідомити: відповідальність за чистоту міста несе не тільки влада, а кожен громадянин міста. Якщо кожен з нас не залишиться осторонь цієї проблеми, то всім стане жити чистіше, а отже, краще.

Олена Свириденко,
голова Хорольського районного осередку ВЕЛ,
викладач Хорольського агропромколеджу ПДАА
http://horol.com.ua/news/vidhodi
#KHOROL_NEWS #v_horoli #misto_horol #Хорол #vidhodi

Категорія: Новини | Переглядів: 584 | Додав: $iryaK | Теги: чистий Хорол, роздільне збирання сміття, хорол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги