Голодомор – наш біль - 23 Листопада 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 03.05.2024, 05:52
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 23 » Голодомор – наш біль
19:48
Голодомор – наш біль

Голодомор – наш біль і пекучий докір

Вже стало сумною традицією збиратися всією громадою біля Пам’ятного знака жертвам Голодомору, щоб вшанувати людей, які померли в дні страшної трагедії, позначеної кольорами вічної скорботи і жалоби.

Голодомор 1932-1933 років – одна з найболючіших сторінок історії української нації. Полтавщина в страшному вирі подій втратила чи не найбільше людей різного віку. Особливо молоді, юнаків і дівчат, які тільки розпочинали свою життєву дорогу. Тоді, в далекому 1933-ому загинули мільйони людей, вмирали голодною смертю просто серед поля, на шляхах, у холодних хатах і на вокзалах. Вмирали поодинці і цілими сім’ями. Назавжди зникали з лиця землі цілі хутора і села.
21 листопада 2014 року в районному центрі відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору. У заході взяли участь керівники району, міста, члени депутатського корпусу, працівники підприємств, установ, організацій, учнівська та студентська молодь, які поклали до підніжжя Пам’ятного знаку вінок, живі квіти та колоски пшениці. Присутні вшанували пам’ять померлих від голоду земляків хвилиною мовчання.
Заходи, приурочені 80-им роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні, відбулися на території всіх сільських рад. Сьогодні неможливо з певністю сказати, де поховані люди, що померли від голоду. Довгий час подібну інформацію не оприлюднювали. На жаль, більшість жертв Голодомору 1932-1933 років - безіменні і не мають офіційних місць поховань. Але важливий той факт, що мешканці району віднайшли кілька місць таких поховань на території району і встановили там Пам’ятні знаки.      
Події тих страшних років, увічнення померлих, вшанування постраждалих, відновлення їх чесних імен допоможуть всім нам зберегти в собі людяність, милосердя, зробити все від нас залежне, аби пам’ять про цих людей була вічно жива і додала нам всім наснаги, сили й мужності для зміцнення власної держави на власній землі, задля розвитку демократії і вільного життя. 
Сьогодні ми говоримо: хай ніколи не повторяться подібні трагедії. Схилімо голови перед пам’яттю загиблих. Хай запалені в цей день свічки символізують нашу скорботу, а вогники цих свіч зігріють душі померлих і стануть світлом нашого очищення заради майбутнього.

http://horol.adm-pl.gov.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 515 | Додав: $iryaK | Теги: памятний знак жертвам голодомору, хорол, 1932-1933, голодомор, мітинг-реквієм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги