До 70-чя визволення - 30 Жовтня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 26.04.2024, 02:03
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 30 » До 70-чя визволення
14:44
До 70-чя визволення

28 ЖОВТНЯ УКРАЇНА ВІДЗНАЧИЛА 70-У РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ ВІД НІМЕЦЬКО-ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

28 жовтня Україна відзначила 70-у річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.
В цей день ми вшановуємо рядових і полководців Великої Вітчизняної війни, живих і полеглих, завдяки чиєму ратному подвигу українську землю звільнено від фашизму.
Вклонитися до землі живим ветеранам, вшанувати пам’ять загиблих,  віддати належну шану нашим дідам і прадідам прийшли в цей пам’ятний день до Меморіалу „Вічний вогонь“ керівники району, працівники державних установ, учнівська. студентська молодь.
Як знак шани до полеглих лягли до підніжжя Меморіалу живі квіти. Присутні вшанували пам’ять полеглих на фронтах, закатованих у фашистських концтаборах хвилиною мовчання.
Цього ж дня громадськість міста, учнівська та студентська молодь  разом з керівниками поклали живі квіти до Меморіального комплексу „Хорольська яма“ та до братської могили жертв фашизму, що в районному центрі.
Швидко минають роки, все більше ветеранів відходить у вічність, а ми, живі, знов і знов приходимо до обелісків і могил, до священного Вічного вогню, щоб пом’янути наших визволителів. І чим далі в історію відходять роки війни, тим яскравіше постає велич подвигу народу, який відстояв батьківщину в боротьбі з фашизмом.
В цей святковий день ми ще раз говоримо Вам, шановні ветерани, синівське спасибі за ваш подвиг. Живіть довго, оточені любов’ю і зігріті теплом дорогих Вам людей!
А всім хорольцям ми бажаємо, щоб якомога скоріше в нашій державі запанував мир. Переконані, що цей час не за горами. Хай відлуння війни залишається в наших спогадах. Миру всім і процвітання.

Цього ж дня, з метою патріотичного виховання студентської молоді на базі Хорольського агропромислового коледжу був проведений відкритий виховний захід за участю голови районної ради ветеранів Кражана Дмитра Андрійовича.Підготував захід викладач соціально-гуманітарних дисциплін Дацко Анатолій Іванович. Як завжди змістовно, яскраво та емоційно розкрив важливу тему: «Україна у роки Великої Вітчизняної війни».
Під час заходу студенти та гості зі сльозами на очах переглянули документальний відеофільм «Визволення України від німецьких окупантів», де кожен зумів частково доторкнутися до страшних подій Великої Вітчизняної війни, розділив біль та перемогу солдатів війни. Анатолій Іванович надав слово студентам, які захоплено розповідали про життєвий шлях відважних героїв Хорольщини, їх великий подвиг  та нагороди.
Почесний гість, голова районної ради ветеранів, Дмитро Андрійович Кражан, розповів про складні умови боротьби українського народу проти німецьких окупантів, доводив цікаву, маловідому інформацію про наш край у роки війни, Детально розповів про життєвий шлях нашого славетного земляка Івана Мусійовича Третяка, його героїчний подвиг. Зі сльозами на очах згадував події Великої Вітчизняної. В його пам’яті залишилися ті страшні часи. Його груди прикрашають медалі, адже він гідно служив у Радянській Армії. Студенти радо вітали дорогого гостя та з вдячністю слухали його розповідь.
На закінчення своєї змістовної доповіді Дацко А.І. звернувся до молодого покоління, закликаючи їх не забувати справжній, героїчний подвиг не лише героїв нашої Хорольщини а й відважних воїнів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність. Особливу увагу звернув на необхідність виховання молоді на бойових і трудових традиціях старших поколінь.

 

http://horol.adm-pl.gov.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 599 | Додав: $iryaK | Теги: Хорольська яма, хорол, велика вітчизняна війна, сайт міста хорол, 70-ти річчя визволення україни, ХОРОЛЬЩИНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги