Барви Хорольщини 2016 - 28 Червня 2016 - Хорольський сайт
Субота, 04.05.2024, 12:58
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 28 » Барви Хорольщини 2016
22:44
Барви Хорольщини 2016

10-й ювілейний регіональний фестиваль народної творчості "Барви Хорольщини"

/Files/images/barvi/DSC_2164.JPG

Вперше районний фольклорний фестиваль „Барви Хорольщини“ відбувся 17 червня 2007 року в рамках обласної мистецько-культурної акції „Співаймо пісні життя своїй родині і Вкраїні“, на мальовничому березі річки Грибихи, що в селі Березняки та був присвячений 70-річчю утворення Полтавської області. Започаткований відділом культури і туризму Хорольської районної державної адміністрації та районним будинком культури, з кожним роком фестиваль набував все більшого розмаху та не кожен бажаючий мав змогу на нього потрапити через віддаленість села. Тому з 2011 року „Барви Хорольщини“ проводяться на березі річки Голубиха, в селі Вишняки. Згодом фестиваваль набрав статусу регіональний, адже колективи з багатьох районів Полтавської області приїжджали показати свою майстерність.

Український народ любить свою землю, любить працювати на ній та зберігає духовні надбання наших пращурів, які з покоління в поколінні передаються від діда-прадіда.

В цому році, 11 червня відбувся 10-й ювілейний регіональний фестиваль народної творчості "Барви Хорольщини" в рамках відзначення 25-ї річниці Незалежності України.

Розпочався фестиваль піснею, яка виконувалася ще на першому фестивалі в 2007 році, «Полтавщино моя» у виконанні заслуженого працівника культури України Анатолія Крутька.

З давніх-давен наш Полтавський край славився смачними галушками та неперевершеними варениками. Тож приємним для відвідувачів стало традиційне „Свято вареників“, де кожен бажаючий міг скуштувати улюблену страву з різноманітною начинкою.

Потім ведуча фестивалю, Оксана Левіна запросила до вітального слова представників влади - голову Хорольської районної державної адміністрації Звірко Ларису Миколаївна, голову Хорольської районної ради Мартюк Віру Анатоліївну, міського голову Волошина Сергія Михайловича та депутата обласної ради Мухтарова Фахраддіна Аладдіна-огли.

Депутат обласної ради нагородив учасників фестивалю цінними подарунками та надав організаторам кошти для виготовлення тематичного банера.

Народна пісня без перебільшення – світовий шедевр, апофеоз одвічних людський переживань, прагнення гармонії, що торкається найніжніших струн закоханих сердець.

В цьому році в фестивалі прийняло участь близько 50 вокальних колективів, 35 умільців народної творчості та 30 господинь.

Чарували своїм неповторним народним співом учасники аматорського мистецтва з усіх куточків Хорольщини. Показати таланти свого краю на фестивалі приїхали колективи з Семенівського, Великобагачанського, Пирятинського, Оржицького, Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області. Творчі колективи радували присутніх веселими та жартівливими піснями, запальні троїсті музики та гармоністи запрошували гостей свята у веселий танок, а від виступу танцювальних колективів Покровськобагачанського, Мусіївського та Вишняківського сільських будинків культури вони були просто в захваті.

Народні умільці привезли свої творчі доробки виконані в різноманітних техніках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

В цьому році було організовано зону відпочинку, де гості фестивалю мали змогу знайти для себе щось цікаве: катання на конях, страйкбольний тир, надувна гірка для дітлахів.

Організатори фестивалю нагородили всіх учасників дипломами та цінними подарунками.

Регіональний фестиваль народної творчості „Барви Хорольщини“ став окрасою всього Хорольського краю.

ДЖЕРЕЛО

Категорія: Новини | Переглядів: 998 | Додав: admin-horol@atua | Теги: хорол, барви хорольщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги