4-та хвиля мобілізації - 22 Січня 2015 - Хорольський сайт
Середа, 08.05.2024, 22:03
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 130
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Січень » 22 » 4-та хвиля мобілізації
22:29
4-та хвиля мобілізації

20 СІЧНЯ 2015 РОКУ РОЗПОЧАЛАСЬ 4-А ХВИЛЯ МОБІЛІЗАЦІЇ ДО ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

 

14 січня на зустрічі з главами облдержадміністрацій глава Української держави Петро Порошенко підписав указ про проведення трьох черг мобілізації у 2015 році та передав його до Верховної Ради України на схвалення. "Я підписую цей указ і передаю його до парламенту, оскільки це потребує ще відповідного рішення парламенту", - заявив він. Петро Порошенко зазначив, що прийняв це рішення у світлі загострення ситуації на Донбасі, коли бойовики "ДНР"-"ЛНР" упродовж кількох днів значно збільшили кількість обстрілів і нападів на блокпости української армії та правоохоронців, підконтрольні Україні населені пункти, а також через загибель 12 мирних жителів унаслідок влучення снаряда бойовиків у маршрутний автобус біля Волновахи.

Як зазначено в пояснювальній записці до проекту закону "Про затвердження Указу Президента про часткову мобілізацію", необхідність проведення часткової мобілізації в Україні обумовлена загрозою державній незалежності України, виникненням реальної загрози територіальної цілісності, спричиненої агресивними діями Російської Федерації, необхідністю підтримки бойової та мобілізаційної готовності Збройних сил України, інших військових формувань України на рівні, який гарантує адекватне реагування на загрози національної безпеки держави. Верховна Рада України схвалила проект Указу Президента Петра Порошенка про проведення трьох хвиль мобілізації в 2015 році. За відповідну законодавчу ініціативу в четвер, 15 січня, проголосували 268 народних депутатів. У 2015 році відбудуться три черги мобілізації. Перша черга мобілізації розпочалась з 20 січня, її тривалість 90 днів. Наступна – з квітня по червень (60 днів). З червня – третя хвиля, також тривалістю 60 днів. Протягом цих трьох хвиль мобілізації передбачається забезпечити необхідною кількістю особового складу Збройні сили, Нацгвардію, прикордонслужбу. Крім того, передбачено призов на строкову службу громадян 20-27 років. За даними Міністерства оборони, всього в рамках часткової мобілізації в 2015 році планується призвати 104 тис. чоловік. Мобілізувати будуть громадян віком 25-60 років, які за станом здоров'я можуть нести службу і мають військову спеціальність. Повістки отримають громадяни, які мають військову спеціальність: танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони, зв'язку, ремонтники, фахівці радіоелектронної боротьби, техніки різних напрямків, водії, механіки. Перед направленням у зону АТО мобілізовані пройдуть вишкіл (понад 40 днів). Перші 7-8 днів відбуватиметься загальна військова підготовка як для офіцерів, сержантів і солдатів. У неї буде входити медична підготовка, тактична, інженерна, вогнева підготовка та ін. Наступні 26 діб буде проводиться підготовка за фахом. Після цього особовий склад буде направлений до підрозділу для бойового злагодження тривалістю до 15 діб. А офіцерський склад відправлять на навчання у військові заклади та навчальні центри. Мобілізованим, які не пройшли етапу підготовки, бойові завдання надаватися не будуть, запевняють у Міністерстві оборони.

20 січня 2015 року під головуванням виконуючої обов’язки голови райдержадміністрації І.О.Штейнберг та голови районної ради Ю.В.Бойко відбулася нарада з керівниками підприємств, установ, організацій району з питання: „Про підготовку і організацію мобілізації до Збройних Сил України в Хорольському районі“. Інформував присутніх з питання порядку денного виконуючий обов’язки військового комісара Хорольсько-Семенівського об’єднаного районного військового комісаріату О.Г.Мащенко. „Не повинно бути жодного солдата, офіцера, який призваний до лав Збройних сил, Нацгвардії, прикордонників, які не забезпечені матеріально-технічно, у яких немає взуття, одягу, засобів особистої безпеки", - така позиція керівників держави. - У РНБО заявляють, що врахували помилки попередніх хвиль мобілізації, і тепер в зону АТО направлятимуть тільки підготовлених і добре екіпірованих бійців. За підсумками обговорення дані відповідні доручення виконуючої обов’язки голови райдержадміністрації керівникам підприємств, установ, організацій.

Категорія: Новини | Переглядів: 1460 | Додав: $iryaK | Теги: мобілізація, хорол, АТО, армія | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги