Вирішальний фінал - 15 Січня 2016 - Хорольський сайт
Субота, 20.04.2024, 04:44
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 15 » Вирішальний фінал
21:36
Вирішальний фінал

(ВІДЕО) У ХОРОЛІ ПЕРЕЙМЕНУВАЛИ ВУЛИЦЮ ЛЕНІНА 

Вулиці Леніна в Хоролі таки не буде. Нарешті закінчилася епопея з перейменуванням головної вулиці невеличкого райцентру Полтавської області. За кілька днів до нового року Хорол обговорювала вся країна. Із якими баталіями на сесії міської ради 14 січня депутати перейменували аж 25 вулиць із назвами радянських часів, бачила наша знімальна група.

Третьокласники Богдан та Сашко щодня повертаються додому зі школи вулицею Леніна. Однак ім’я вождя пролетаріату їм не відоме. Про Небесну сотню малеча дещо знає.

На хвилі революції Гідності 23 лютого 2014 року частина хорольчан висловила ініціативу перейменувати вулицю Леніна на Небесної сотні.

Однак уже через три дні після віче та сесії міської ради, на адресу останньої почали надходити скарги від містян – мовляв, рішення про перейменування ніхто із громадою не погоджував. Зокрема, колективний лист надійшов від працівників Хорольского механічного заводу. Далі ще кілька подібних звернень. За логікою, міська рада повинна була б створити робочу групу, і спираючись на дослідження громадської думки, провести повторне і легітимне перейменування. Таке рішення було прийняте – і навіть з чіткою датою виконання – до 1 червня 2014 року. Але – пролежало в шухляді – стверджують місцеві політики.

Майже через два роки після перейменування,  фасади будівель вулиці Небесної сотні прикрашають старі назви (подекуди й просто номерні таблички), а самі містяни практично нічого не знають про зміну назви.

Новообрані депутати Хорольської міської ради взялися виправляти ситуацію.

Наприкінці грудня 2015 року відбулася сесія міської ради, на якій депутати відмінили рішення попередників, із тим, щоб процедурно провести перейменування. І одразу ж опинилися в центрі гучного скандалу – новина про те, що вулицю Небесної сотні знову перейменували на Леніна потрапила на шпальта та в ефір практично всіх ЗМІ.

Тим часом в Хоролі таки розпочала роботу спеціальна група із перейменування.

Наша знімальна група також вирішила вивчити  думку місцевих жителів.

Остаточне рішення знову мала сказати сесія міської ради. Вона викликає неабиякий ажіотаж – тож доводиться проводити засідання в залі районної ради. У холодному приміщенні – неабияк спекотно. Від дискусій. Думки знову поділилися – група депутатів пропонує поділити вулицю Леніна, назвавши частину на честь Небесної сотні, а невеликий відрізок – Машинобудівним. Про це прохає колектив Хорольского мехзаводу.

Громадські активісти та деякі політики висловлюють припущення, що позиція працівників Хорольского мехзаводу  продиктована перш за все економічним фактором. Мовляв, нова юридична адреса може не сподобатися замовникам із Росії. Мехзаводівці ці звинувачення відкидають

Зрештою після двох годин обговорення  міський голова Сергій Волошин ставить на поіменне голосування рішення про перейменування. Емоції просто таки зашкалюють.

Разом із вулицею Леніна депутати перейменовують ще 24 вулиці з радянськими назвами. Декомунізація у Хоролі відбулася. Євген Лопушинський, Микола Янко спеціально для телетижневика.

Джерело - "Лтава"

Дивіться також:

Категорія: Новини | Переглядів: 1743 | Додав: admin-horol@atua | Теги: декомунізація, хорол, вулиці, небесна сотня | Рейтинг: 3.8/6
Всього коментарів: 7
avatar
1 bagssv • 08:18, 16.01.2016
facepalm facepalm facepalm а людей запитать?
avatar
2 bagssv • 09:05, 16.01.2016
зробіть вул. Сонячну до центральної вулиці (яка вона там буде)
avatar
3 moristorec • 11:29, 16.01.2016
Удивил прагматичный подход работников мехзавода. А как же торговля с "оккупантом", или котлеты отдельно, а мухи (сотня) отдельно?
avatar
4 VELUKA22255 • 12:30, 16.01.2016
А що зміниться після переіменування?Таблички на будинках?
avatar
5 horolmetodlidiya • 13:01, 16.01.2016
Це НЕ прагматичний підхід працівників мехзаводу. Це просто версія вискочки, яка дії всіх людей хоче якось пояснити, міряючи всіх по собі. Як і ви, до речі, на своїй сторінці паплюжачи наш український прапор, а тут, як ватний хаміліон, намагаєтеся із себе видати співчуваючого. Але всі ті вискочки чомусь не беруть до уваги, скільки мехзавод надав допомоги воїнам АТО та пораненим. Та елементарно навіть те, що місто живе за рахунок великих підприємств, (серед яких і мехзавод) а їх не так і багато в Хоролі.
avatar
6 horolmetodlidiya • 13:09, 16.01.2016
А язиком молоти - не мішки вергати!
avatar
7 Lelitka • 14:40, 16.01.2016
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!!
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги