"Викладач року - 2014" - 10 Жовтня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 19.04.2024, 11:37
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 10 » "Викладач року - 2014"
14:10
"Викладач року - 2014"

Напередодні професійного свята – Дня працівників освіти у Хорольському агропромисловому коледжі Полтавської державної аграрної академії відбувся Регіональний етап конкурсу «Викладач року - 2014», організатором якого є Державна Установа «Навчально-методичний центр «Агроосвіта».

Це свято педагогічної творчості, педагогічного досвіду , свято тих, хто в душах сіє добрі зерна, зігріті теплом і любов’ю.

Хто сказав, що усі таємниці розкриті,
І що розум усе з'ясував і довів?
Меж таланту немає! Принаймні, в освіті,
Ще існує багато новітніх шляхів,

такими поетичними рядками розпочався хвилюючий конкурсний марафон.

Викладач….. Одна з найпочесніших професій. Вона - для обраних. Кожен день викладацької діяльності - це самовира­ження, вияв у всій повноті своєї професійної суті. Ви­кладач - то аналітик, то режисер, то головна дійова особа, то віртуоз, бо в його руках зосереджені струни найтоншого інструмента - юної душі, душі студентів, молодих і тендітних паростків майбутнього. Якщо говорити про обраність, то зазначимо, що для участі у Регіональному етапі конкурсу «Викладач року - 2014» обрані кращі з найкращих у щоденній праці навчати і виховувати - особливі, неповторні і неординарні особистості, спілкування з якими надихає на творчість, сповнює оптимізмом. Це ті люди, які вкладають усі сили в бажану працю, зберігаючи самоцінність, роз­виваючи здібності молоді, бо навчальний заклад - це простір життя студентів. 

Після вітальних слів директора коледжу Гузика Р.Т. та представника ДУ «НМЦ «Агроосвіта» Лихогод Н.Г. ведуча представила учасників конкурсу.

1. Худолій Іван Іванович Аграрний коледж управління і права ПДАА
2. Губарь Наталія Леонідівна Аграрно-економічний коледж ПДАА
3. Торохтій Ірина Олександрівна

Березоворудський державний аграрний

технікум ПДАА

4. Синєгубенко Лариса Миколаївна

Коледж переробної та харчової

промисловості ХНТУСГ

5. Кундеус Валентина Володимирівна Красноградський технікум механізації сільського господарства
6. Артемов Сергій Семенович Липковатівський аграрний коледж
7. Буглак Оксана Михайлівна Лохвицький технологічний технікум ПДАА
8. Дзюба Світлана Миколаївна Лубенський фінансово-економічний коледж ПДАА
9. Литвиненко Михайло Олександрович

Хомутецький ветеринарно-зоотехнічний

технікум ПДАА 

10. Бровко Лариса Василівна Хорольський агропромисловий коледж ПДАА

Конкурсанти представили комплекси методичного забезпечення з відео та фотоматеріалами. Крім цього, пройшли три випробування:

  • презентація системи роботи викладача (портфоліо, реклама дисципліни);
  • вирішення педагогічних ситуацій;
  • представлення проекту «Моя педагогічна ініціатива (творча робота з актуальних питань навчально - виховного процесу);

Під час першого випробування викладачі за короткий термін часу повинні були запалити у колег цікавість до своїх навчальних дисциплін. Зацікавили розмаїттям своїх захоплень, адже викладач – це не тільки педагог, він може грати на гітарі, співати, писати вірші, ходити у гори, колекціонувати, відвідувати театри і просто відпочивати на природі. Конкурсанти цікаво, змістовно розкрили світ своїх захоплень.

Наступне випробування було не менш важливим. Адже якою б не була професійна діяльність, якими б майстрами педагогічної справи викладачі не були б, від складних ситуацій у нашій професії не застрахований ніхто. А особливо ті, хто виховує і навчає у період найбільш інтенсивного формування особистості, що супроводжується підвищеною емоційною загостреністю морально - психологічною нестійкістю. Як правильно повестися викладачу у складній педагогічній ситуації, готового рецепту немає, то кожен діє на власний розсуд. Але будь - яке вирішення не повинно зруйнувати у студентів віру у викладача, у навчальний заклад, у людей.

Свого часу Максим Рильський писав «Ми працю любимо, що в творчість перейшла…» Ці слова стали девізом кожного учасника у третьому випробуванні. Бо всі вони - творчі особистості. Творчий образ кожного -індивідуальний. Саме тому, спілкування з такими людьми, котрі творять і думають нестандартно, дозволяє стверджувати, що завдяки їм професійна майстерність відкриває все нові і нові горизонти.

І ось прийшла довгождана хвилююча мить, коли голова журі Лихогод Ніна Григорівна оголошує результати конкурсу. Почесне звання Регіонального етапу конкурсу «Викладач року - 2014» отримав викладач Хомутецького ветеринарно-зоотехнічного технікуму ПДАА Литвиненко Михайло Олександрович. Він нагороджений Грамотою та пам’ятним подарунком.

Визнані переможцями номінацій та нагороджені дипломами та квітами викладачі – конкурсанти: Худолій І.І, Синєгубенко Л.М., Бровко Л.В. (номінація «Інтелектуальність, винахідливість та науковість у викладацькій діяльності); Губарь Н.Л., Артемов С.С., Кундеус В.В. (номінація «Застосування інноваційних та інформаційних технологій у навчальній діяльності»); Дзюба С.М., Буглак О.М., Торохтій І.О. (номінація «Креативність, практичність та неординарність у викладацькій діяльності»).

Конкурс пройшов у дружній теплій атмосфері, переплетений чарівними мелодіями пісень, які дарували учасники самодіяльності коледжу.

Ось так у хвилюванні, у спілкуванні колег зовсім непомітно сплинув час.

Конкурс дав нам можливість краще зрозуміти і уявити все розмаїття педагогічних знахідок. Таке спілкування наповнює педагогічну скарбницю новими думками, новими ідеями. Воно окрилює, надихає на нові відкриття, на самовдосконалення.

Велика подяка конкурсантам - за мужність і витримку, Науково-методичному центру за чудовий конкурс, адміністрації, колегам навчальних закладів, які брали участь у конкурсі - за підтримку.

Хочеться побажати всім - будьте оптимістами! Не втрачайте віри в себе, ідіть до нових перемог. Любіть життя! Хай щастя нікого з Вас не обмине. 

Джерело: http://xapkpdaa.org.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 849 | Додав: $iryaK | Теги: День працівника освіти, хорольський коледж, хапк пдаа, вчитель року, хорол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги