"Вахта пам'яті" - 18 Квітня 2015 - Хорольський сайт
Четвер, 28.03.2024, 22:48
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 127
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 18 » "Вахта пам'яті"
11:45
"Вахта пам'яті"

Оголошується «Вахта пам'яті»

9 травня 2015 року відзначається славна сторінка в новітній історії - 70-річчя Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні над гітлерівською Німеччиною та її сателітами. В цій смертельній битві з фашизмом на вівтар Великої Перемоги наші співвітчизники віддали 27 мільйонів своїх життів, з них понад 8 мільйонів українців. Немає жодної сім'ї, жодної родини, яких би війна не зачепила своїм чорним крилом.
З метою вшанування пам'яті загиблих на війні хорольців, воїнів-визволителів, закатованих радянських військовополонених у страшній «Хорольській ямі», розстріляних фашистами учасників підпільно-партизанського руху, мирних жителів президія ради районної Організації ветеранів прийняла рішення про проведення в районі «Вахти пам'яті» з 15 квітня по 15 травня 2015 року.
В ці дні пропонується в усіх навчальних закладах району провести уроки мужності і героїзму, патріотизму і відданості своїй Батьківщині, «круглі столи», на яких донести до учнівської і студентської молоді всю правду про трагічне і героїчне тих грізних років битви з фашизмом.
Слід також за можливості організувати зустрічі молоді з учасниками бойових дій: солдатами-фронтовиками, трудівниками тилу, які кували перемогу над ворогом на фабриках і заводах, колгоспних і радгоспних полях.
Важливим заходом має бути впорядкування територій навколо пам'ятників загиблим односельцям, могил, в яких сплять вічним сном 90 тисяч радянських військовополонених і 219 воїнів-визволителів.
На кладовищах у м. Хорол і селах району з часом залишилося багато бездоглядних могил померлих інвалідів війни та учасників бойових дій. Обов'язок живих - привести їх в належний стан, впорядкувати і такі поховання.
На урочистих заходах у місті і селах району 9 травня, в день 70-річчя Великої Перемоги, згадаймо поіменно всіх героїв Великої Вітчизняної війни, всіх тих, хто загинув у катівнях фашизму, в неволі на чужині.
Герої минулої війни не вмирають, вони живуть вічно в пам'яті народній, в серцях вдячних нащадків. Нашим постійним девізом має бути: «Ніхто не забутий, ніщо не забуто!»

Дмитро КРАЖАН, голова ради районної Організації ветеранів

Категорія: Новини | Переглядів: 581 | Додав: misto_horol | Теги: хорол, вахта пам'яті, 70-річчя перемоги | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги