Питання декомунізації - 6 Листопада 2015 - Хорольський сайт
Вівторок, 16.04.2024, 22:13
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 6 » Питання декомунізації
22:17
Питання декомунізації

МІСЦЕВІ РАДИ НА ПОЛТАВЩИНІ САМОУСУВАЮТЬСЯ ВІД ДЕКОМУНІЗАЦІЇ

На Полтавщині справа декомунізації рухається повільно. В деяких районах взагалі це питання не розглядають, в інших громаду влаштовують старі назви. На першому засіданні робочої групи з декомунізації у обладміністрації визначали, що потрібно перейменувати та як будуть боротись з бойкотом місцевого самоврядування.
На першому засіданні робочої групи, що координує декомунізацію, називають півтори тисячі вулиць та два десятки населених пунктів, котрі потрібно перейменувати.
Закон називає лише загальні принципи, за якими потрібно змінювати радянські назви. Наприклад, вулиця не може бути на честь встановлення радянської влади. Але точний перелік закон не встановлює. Інститут національної пам’яті називає 43 населені пункти на Полтавщині, що підлягають перейменуванню.
Багато місцевих рад самоусувається від декомунізації. Серед них Гадяч та Хорол. Але перейменовувати у строк доведеться, хоча таблички не потрібно змінювати одразу. І відсутністю коштів не варто прикриватися.
В області відбулось декілька громадських слуханнях, але усі вони були безрезультатні – люди відмовляються змінювати радянські назви.
Якщо місцеві ради та голови не перейменують до лютого наступного року радянські назви, то за справу візьметься облдержадміністрація. Що робити з тими назвами, які громада не вважає комуністичними на відміну від науковців та влади, закон не встановлює. Додекомунізовувати їх, схоже, все ж будуть згори.

Посилання www.ltava.poltava.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 630 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, декомунізація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги