Нескорена Україна - 26 Жовтня 2014 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 02:26
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 26 » Нескорена Україна
19:07
Нескорена Україна

ТИ НЕ СКОРИЛАСЯ, МОЯ УКРАЇНО

70 років минуло з того часу як звільнили Україну від німецько-фашистських загарбників.  На нашій  землі війна тривала 1225 днів і ночей, з 22 червня 1941 року по 28 жовтня 1944 року.

 

Мов весняні струмки збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам’ять тих тривожних воєнних літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворому монументі, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв, із сторінок книг, її мужню і величну надійно оберігає народ передаючи, як святиню, у спадщину поколінь.
„Ти не скорилася, моя Україно“ під такою назвою в Хорольській спеціалізованій школі I-III ступенів №3 відбулось засідання круглого столу для старшокласників міських шкіл. Підготувала захід вчитель історії  Віталіна Іванівна Рева, за підтримки відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
З вступним словом до учасників засідання звернулась директор школи Людмила Олександрівна Бойко, яка  зазначила: „Сьогоднішнє засідання „круглого столу“ не випадково носить назву  „Ти не скорилася, моя Україно!“, адже ми в довічному боргу перед сивочолими ветеранами, які ціною свого життя  вибороли перемогу, зберегли країну та відбудували її. Сьогодні особливо сумно, оскільки на Сході України знову війна. Не дивлячись на оголошене перемир’я у нас немає впевненості у тому, що в Україні знову запанує мир. Лунають постріли і вибухи і це додає нам смутку, тому що там в зоні АТО гинуть наші молоді хлопці-патріоти. Це кращі сини України, які на полі бою відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України так само, як це 70 років тому зробили їхні діди і прадіди. Ми молимося за них і щиро бажаємо їм повернутися додому живими. Нехай цей „круглий стіл“ стане для всіх присутніх уроком мужності й патріотизму, додасть віри в перемогу та обєднає всіх задля миру на території нашої Батьківщини.“
З доповідями на засіданні „круглого столу“ виступили учні 11 класів Хорольської спеціалізованої школи №3, а саме: Карна Наталія, Перхун Сергій, Крупнов Андрій, Наріжний Борис, Стативко Олег, Зайченко Тетяна. Діти розповіли про тяжкі роки Великої Вітчизняної війни, про оборонні бої міст-героїв, про геніальні визвольні операції, про героїв, які ціною власного життя врятували країну від фашизму та неоціненний вклад українців у перемогу над ними. Всім присутнім було продемонстровано презентаційний слайд-фільм „Тих подвигів не згасне слава“.
В засіданні взяли участь: вчитель історії та бібліотекар Хорольської спеціалізованої школи №3 О.П. Горбатюк, голова  президії районної ради ветеранів Д.А. Кражан та методист відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації С.М.Рубашка. Гості подякували всім присутнім за активну участь, організацію і проведення заходу та зазначили, що майбутнє України залежить саме від учнів-старшокласників, від їхньої життєвої позиції, патріотизму і знань, адже не знаючи історію свого народу неможливо будувати нову країну.
Час уже давно згладив шрами землі, зрівняв окопи і ями від бомб, мін і снарядів Великої Вітчизняної війни. На долю наших ветеранів випав важкий шлях до Перемоги. З кожним роком рідшають їхні ряди, все менше на землі залишається очевидців цієї страшної війни.
Нема такого села, такого поля чи гаю, де б у жорстокій боротьбі не пролилася кров українських воїнів, де не проявилася їхня мужність і відвага. Чудеса мужності, стійкості і героїзму виявив наш народ. Тож не забуваймо, що ми є нащадками славного покоління наших предків, і наш з вами обов’язок – бути гідними їхнього подвигу.

http://horol.adm-pl.gov.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 642 | Додав: $iryaK | Теги: круглий стіл, хорол, хорольшина, 70-ти річчя перемоги, хорольська зош 3, нескорена україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги