Нарада з приводу ВАЧ - 2 Лютого 2016 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 15:39
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 2 » Нарада з приводу ВАЧ
16:30
Нарада з приводу ВАЧ

НА ОПЕРАТИВНО-РОЗПОРЯДЧІЙ НАРАДІ З ПРИВОДУ КАРАНТИНУ ВІРУСУ АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ

Виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Абрамов скликав  оперативно-розпорядчу нараду в зв’язку з ускладненням епізоотичної ситуації в районі та оголошенням карантину в урочищі мисливських угідь Хорольського госпрозрахункового мисливсько-рибальського підприємства.

Як уже стало відомо, кілька днів тому в урочищі знайдено  труп дикого кабана, в результаті проведеної лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в патологічному матеріалі тварини виявили ДНК вірус африканської чуми свиней. Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хорольській районній державній адміністрації від 26 січня 2016 року територія мисливських угідь визнана епізоотичним вогнищем. В урочищі встановлено карантин на 40 діб. Населені пункти в радіусі 20 км знаходяться в зоні нагляду. Також рішенням комісії затверджено план заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території мисливських угідь  та задля  недопущення її поширення. Про подальші невідкладні заходи  з метою недопущення розвитку і поширення небезпечної інфекційної хвороби говорили запрошені на нараду керівники служб: начальник управління ветеринарної медицини у Хорольському районі Г.М. Бурлака, головний спеціаліст відділу забезпечення епізоотичних заходів Головного Управління ветеринарної медицини в Полтавській області О.В.Пунтус, директор Хорольського ГМРП Полтавської обласної організації УТМР Ю.В. Юшко та начальник Хорольського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Полтавській області майор поліції В.П. Дудка. Учасники наради констатували той факт, що на території урочища мисливських угідь на даний час знаходиться інфікована африканською чумою свиней зона. Виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Сергій Абрамов, звертаючись до присутніх висловив свою стурбованість з приводу ситуації, що склалася, та зауважив, що головне завдання зараз – не допустити розповсюдження небезпечної інфекції.  Тому було рекомендовано провести депопуляцію вольєрних диких свиней на території району, оскільки вони можуть зберігати збудник африканської чуми свиней. На цьому наполягали фахівці ветеринарної медицини. План заходів, затверджений рішенням засідання ДНПК при райдержадміністрації від 26.01.2016 року, передбачає посилення контролю за переміщенням живих свиней, утриманням, забоєм, переробкою та реалізацією продуктів і сировини отриманих з них, торгівлею продукцією тваринництва. Керівникам агроформувань, в яких утримуються поголів’я свиней, рекомендовано перевести утримування тварин на „закритий режим“. Скоординована робота відповідних служб, працюють робочі групи, проводиться обхід  дворів та облік поголів’я свиней, моніторинг їх клінічного стану. Питання продовжує перебувати на особистому контролі у виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації.

ДЖЕРЕЛО: Райдерадміністрація

Категорія: Новини | Переглядів: 902 | Додав: admin-horol@atua | Теги: хорол, африканська чума, Карантин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги