"Молочний бунт" - 15 Березня 2016 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 08:40
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 15 » "Молочний бунт"
20:28
"Молочний бунт"

"Молочний бунт"

У м. Хорол Полтавської області пройшов масштабний протест робітників ПАТ "Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів".  14 березня, о 10-й годині, понад ста працівників  підприємства перекривши рух транспорту на автомобільній дорозі Київ – Харків – Довжанський в місті Хорол вийшли захищати свої права.

Як стало відомо, нещодавно підприємство змінило назву на ТОВ «Хорольський завод дитячого харчування», після чого нове керівництво заводу вже звільнило близько 100 працівників в тому числі й кількох інвалідів і урізало заробітну плату на 30% не пояснюючи людям конкретної причини. Особливо обурює ставлення до тих робітників, що нині є бійцями АТО - їм не нараховують зарплатню. Обладнання для виробництва молочної продукції потроху вирізають, а генеральний директор заводу Юрій Лисак не хоче представлятись і говорити хто власник підприємства.

Для обговорення цієї проблеми на територію заводу пропустили лише міського голову Сергія Волошина. Було запропоновано вирішити це питання цивілізованим шляхом. 25 березня на черговій сесії Полтавської обласної ради питання з приводу Хорольского заводу буде розглядатись одним із перших!

 Аби не створювати незручностей для водіїв машин міліція дозволила рух автотранспорту по зустрічній смузі, тому громада припинила блокувати трасу міжнародного значення, але налаштована на подальші дії доки їх не почують.

Працівники Хорольського заводу дитячого харчування, які протестують другий день під стінами Хорольської районної ради оприлюднили відкритий лист з їхнімивимогами.

Відкритий лист трудового колективу ТОВ «Хорольський завод дитячого харчування» (відомий всім як ПАТ «Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів»), який вже більше 40 років забезпечує кожну українську сім'ю доступним та якісним харчуванням для дітей з перших днів життя. На даний час наші продукти (суміші сухі ТМ «Малиш», ТМ «Малютка», ТМ «Мальїшка») на ринку дитячого харчування займають досить вагому нішу - близько 50%.

До написання цього листа нас спонукали небезпідставні підозри з приводу ймовірного рейдерського захоплення нашого підприємства та обурливі дії «Сучасного» керівництва:

  • Оборотні активи виводяться з підприємства через Торговий Дім «Дитяче та спеціальне харчування»;
  • Виробниче обладнання вивозиться з підприємства у невідомому напрямку;
  • Відбуваються безпідставні звільнення: керівництво змушує працівників писати заяви на звільнення за власним бажанням або ж за згодою сторін. На даний час уже близько 20 працюючих під тиском написали, вище згадані заяви. Така ж «доля» найближчим часом чекає ще 100 робітників;
  • На території комбінату постійно знаходяться «зелені чоловічки» (близько 100 чол.), які не зрозуміло від кого нас захищають і за це отримують чималу заробітну плату. Хоча працівникам, які безпосередньо задіяні у виробництві дитячого харчування, заробітні плати зменшують;
  • Надзвичайно обурливими є долі наших хлопців, які захищають нашу Україну, перебуваючи в «гарячих точках». Оскільки при мобілізації вони являлися працівниками ПАТ «ХМКК ДГІ» з якого їм і надходила заробітна плата. На даний час ПАТ оголосив себе банкрутом, і як наслідок, заробітні плати Атовцям не надходять. Більше того, коли вони звернулися до «Сучасного» керівництва за поясненнями їм повідомили, що вони не переведені до ТОВ «ХЗДХ» і тому їм необхідно звернутися за юридичною адресою ПАТ «ХМКК ДП» (м. Дніпропетровськ). Але за вказаною адресою дане підприємство НЕ ЗНАХОДИТЬСЯ!!! З ситуації, що склалася, виходить що при демобілізації нашим Захисникам не буде за що годувати свої сім'ї;

Будучи свідомими громадянами, ми розуміємо, що вище згадані вчинки — ніщо інше, як спланована стратегія, направлена на знищення єдиного вітчизняного виробника дитячого харчування. Тому просимо Вас, як представників влади, як ГАРАНТІВ СТАБІЛЬНОСТІ захистити нас, простих людей, захистити кожне немовля, яке потребує наших продуктів, захистити кожну українську сім'ю, захистити кожне робоче місце!!!

Категорія: Новини | Переглядів: 1654 | Додав: admin-horol@atua | Теги: Бунт, хорол, молокозавод, мкк, хмккдп | Рейтинг: 3.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги