Комунсервіс на контролі - 29 Листопада 2015 - Хорольський сайт
П`ятниця, 19.04.2024, 06:01
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 29 » Комунсервіс на контролі
23:29
Комунсервіс на контролі

АМКУ ЗОБОВ’ЯЗАЛО ХОРОЛЬСЬКУ МІСЬКУ РАДУ РЕТЕЛЬНО КОНТРОЛЮВАТИ ДІЯЛЬНІСТЬ КП “КОМУНСЕРВІС” НА РИНКУ ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ

Адміністративна колегія Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України рішенням у справі визнала антиконкурентними дії Хорольської міської ради.

Як встановило Відділення за результатами розгляду заяви, виконком Хорольської міської ради прийняв рішення від 30.09.2014р. №192, з порушенням порядку введення тарифів на послугу з централізованого водопостачання, визначеного частиною 6 статті 32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», що створило умови для вчинення порушення конкуренційного законодавства з боку КП «Комунсервіс».

Також, Хорольська міська рада не здійснила контролю за дотриманням КП «Комунсервіс» встановленого Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання в частині планування прибутку при встановленні виконкомом Хорольської міської ради тарифів на послугу з централізованого водопостачання рішеннями від 30.05.2011р. №206 та від 30.09.2014р. №192, та не здійснила контролю за діяльністю підприємства в частиніфактичного використання коштів КП «Комунсервіс», отриманих від споживачів як плату за надану послугу з централізованого водопостачання,

Такі дії та бездіяльність міської ради є порушенням конкурентного законодавства, які створили умови для вчинення порушення зазначеного законодавства з боку КП «Комунсервіс».

Треба зазначити, що згідно із статтею 17 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» відносини органів місцевого самоврядування з підприємствами, установами та організаціями, що перебувають у комунальній власності відповідних територіальних громад, будуються на засадах їх підпорядкованості, підзвітності та підконтрольності органам місцевого самоврядування.

Відділення зобов’язало Хорольську міську раду в двомісячний термін привести свою діяльність до вимог чинного законодавства та зобов’язати КП «Комунсервіс» здійснити перерахунки плати за послугу з централізованого водопостачання у зв’язку із передчасним з 01.10.2014р. нарахуванням плати споживачам.

Полтавське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України

Категорія: Новини | Переглядів: 886 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, міська рада, комунсервіс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги