Хорольська капля в морі - 4 Липня 2016 - Хорольський сайт
Субота, 20.04.2024, 11:36
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 4 » Хорольська капля в морі
12:49
Хорольська капля в морі

Хорольська крапля у морі України

29 червня, виповнилось рік як стартував проект Благодійного фонду «ОВЕС» (освіта, виховання, екологія, спорт) зі збору пластикових кришечок-закруток. Цей проект – версія турецької акції зі збору пластикових кришок, подальшого їх продажу та передачі на виручені гроші інвалідних візків. Вся Європа вже кілька років практикує такий збір, допомагаючи інвалідам і малозабезпеченим людям.
В Україні проект адаптований до реалій нашого часу, адже багато наших героїв АТО, віддавши здоров’я заради Вітчизни і спокою свого народу, зараз потребують протезування – сучасного, якісного, індивідуального.
За ініціативи Хорольських районних осередків ВЕЛ та НМЦ «Екологічні ініціативи» хорольці теж долучились до цієї патріотичної акції. Було організовано пункти збору кришечок практично в усіх навчальних закладах району, у міській раді, у магазинах «Барва», «Лакомка», «Маркетопт», «Мегаполіс», «Рустан», «Тарус», «Фламінго», кафе «Барва», «Венеція», «Кока-кола». Всі зібрані кришечки складувались у КП «Комунсервіс», працівники якого з розумінням і підтримкою поставились до акції. 
Було багато скептиків, які не вірили у «таку затію», говорили, що пляшка кришечок – це крапля в морі, яка нічого не вирішує. Але були і ті, що просто приносили кілька кришечок або пакет з кришечками, або й цілу коробку. І саме завдяки таким хорольчанам, справжнім патріотам свого міста протягом 10 місяців було зібрано 240 кг кришечок. Найбільше було зібрано навчальними закладами – Хорольською та Новоаврамівською гімназіями, Хорольським, Петракіївським, Петрівським НВК, Хорольською № 1, № 3, Покровськобагачанською, Вергунівською, Новачиською, Грушинською та іншими навчальними закладами району. Наші діти, як завжди, в авангарді добрих справ, за що їм велика шана і подяка. Завдяки відомому хорольському волонтеру Стогнію І.О. зібрані кришечки було доставлено на склад перевізника «Міст Експрес» у м. Полтаву, звідки вони будуть відправлені на переробку.
Багато це чи мало – 240 кг – судіть самі. Але по всій Україні такі «краплі», зібрані небайдужими громадянами, злилися у «море», майже 53,5 тони кришечок, по суті – сміття, яке не потрапило на звалище і не засмічує довкілля, а пішло на переробку. А саме головне, що на гроші, виручені Фондом за зібраний пластик, а це 360 тис. грн., було профінансовано протезування шести бійців. Серед них Роман Дідера (95-а аеромобільна бригада), Сергій Тимощук (90-й батальйон 81-ї бригади ЗСУ), Микита Хлєбніков (128-ї гірсько-піхотна бригада), Андрій Усач (80-ї аеромобільна бригада ЗСУ), Дмитро Кравчук (майор ЗСУ), Олексій Аванесян (55-а артилерійська бригада). Ще в очікуванні допомоги 5 воїнів.
Щиро дякуємо всіх екологічно свідомих патріотів нашої Хорольщини! І закликаємо до співпраці всіх земляків. Приносьте кришечки до пунктів прийому. Крім того, нагадаємо, що у Хоролі роздільно збираються різні види твердих побутових відходів – пластик, скло, папір, батарейки. Все це переробляється, тому є ресурсом, а не сміттям. Збираючи роздільно, ми зменшуємо кількість відходів, які потрапляють на сміттєзвалище і нищать наше довкілля.
Пам’ятаймо, що ніхто, крім нас самих, не піклуватиметься про нас і наше життя. Ми повинні берегти і примножувати природні багатства, любити своє місто і турбуватись про його чистоту і зовнішній вигляд.

Категорія: Новини | Переглядів: 662 | Додав: admin-horol@atua | Теги: екологічні ініціативи, хорол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги