Їх об'єднала біда - 14 Грудня 2014 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 22:26
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 14 » Їх об'єднала біда
16:48
Їх об'єднала біда

ЇХ БІДА ОБ’ЄДНАЛА

Тоді, в квітні 1986 року, наша планета здригнулась не від розривів снарядів і бомб, а від найжахливішої в історії людства техногенної катастрофи в Чорнобилі.
Про трагічну подію ми найчастіше згадуємо, зазвичай, у роковини аварії 26 квітня та 14 грудня – в день перемоги над атомом, коли уламки четвертого блоку ЧАЕС були „одягнені“ у захисні металево-бетонні конструкції об’єкта „Укриття“, названого в народі „саркофагом“.
Минуло 28 років з того часу. Виросло нове покоління українців, які знають про цю подію виключно з розповідей старших, спогадів очевидців і учасників трагедії, книг і засобів масової інформації. Але для сотень ліквідаторів – це невиліковна рана, яка не гоїться з роками. У їхній пам’яті і досі свистить той сухий спекотний вітер, що розніс біду на тисячі кілометрів. Дійсно, ця біда об’єднала мужніх хлопців на роки, бо Чорнобильську рану не присипає попіл років, і хто знає, ще скільки часу вона болітиме у їхніх душах.
Цього дня з самого ранку біля пам’ятного знаку ліквідаторам було по-особливому людно. Біля очільника громадського об’єднання „Дзвони“ Віктора Андрійовича Маслякова збиралися хлопці-побратими. 12 грудня, напередодні пам’ятної дати, в районному центрі вшанувати земляків, які пожертвували своїм здоров`ям і життям в ім`я порятунку мільйонів людей. До Пам`ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи у місті Хоролі прибули самі ліквідатори, представники місцевої влади, сільські голови, працівники підприємств, державних установ.
Керівники району, міста в особі виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації В.О.Плоцького, голови районної ради Ю.В.Бойко. заступника міського голови В.О.Місніченка, секретаря міської ради Н.М.Іванютенко разом з чорнобильцями та представниками громадськості району шанобливо поклали живі квіти та корзини з квітами до підніжжя Пам`ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії.
До присутніх звернулися: голова районної ради Ю.В.Бойко, голова громадської організації „Дзвони“ В.А.Масляков, які висловили щиросердечну вдячність ліквідаторам, які ціною життя і здоров`я захистили сотні тисяч людей від страшних наслідків Чорнобильської катастрофи. „Ті, хто в квітневі дні 1986 року перебував у епіцентрі подій - справжні герої. Ми повинні завжди пам`ятати про їхній подвиг і надавати максимальну підтримку людям, які свого часу врятували життя всім нам“,- наголосила Ю.В.Бойко, звертаючись до ліквідаторів.
За чверть століття пішли із життя, виконавши свій синівський обов`язок перед рідною землею і народом, зупинивши атомний смерч, більше 200 ліквідаторів з самої тільки Хорольщини.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять померлих ліквідаторів.
Цими днями вшанування ліквідаторів відбудеться в селах Хорольщини. В пам’ять про ліквідаторів на території сіл Андріївки, Клепачів та Шишаків споруджені пам’ятні знаки на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС. 

http://horol.adm-pl.gov.ua

Категорія: Новини | Переглядів: 598 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, вшанування померлих ліквідаторів, аварія на ЧАЕС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги