Гасіння пожежі - 10 Листопада 2015 - Хорольський сайт
П`ятниця, 29.03.2024, 09:54
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 127
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 10 » Гасіння пожежі
22:19
Гасіння пожежі

Пожежі в природних екосистемах Полтавщини: що повинні знати хорольці у разі виникнення задимлення.

Цього року на території України збільшилась кількість торф’яних пожеж. Однією з основних причин виникнення такого роду пожеж є випалювання сухостою та залишків рослинності, необережне поводження з вогнем. Пожежі на торфовищах, як правило, викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер та потребує значних матеріальних та людських ресурсів.

Повідомляємо, що запах диму та смог в місті Хорол та населених пунктах Хорольського району викликані масштабними пожежами, а саме:

на відкритій території поблизу с. Маяківка Оржицького району є окремі осередки горіння поверхневих покладів торфу на великій площі. Глибина залягання 50-70 см. Для гасіння пожежі залучено 3 одиниці техніки, 2 мотопомпи та особовий склад ДСНС.


на відстані 8 кілометрів від Лубенського району на відкритій території поблизу с. Тарасівка Хорольського району є окремі осередки горіння поверхневих покладів торфу на великій площі. До ліквідації пожежі залучено зведений загін ГУ ДСНС України у Полтавській області у складі 30 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

Звертаємося до хорольців з проханням не допускати паніки, зберігати спокій. Рекомендуємо закривати вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час. Обмежити прогулянки дітей, за необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання. У разі погіршення стану здоров’я негайно звертатись до медичних установ.

Рекомендації щодо захисту від задимлення, яке виникає під час лісових, торф’яних та техногенних пожеж

1. За можливістю залишити на деякий час зону задимлення. Звести до мінімуму перебування на відкритому повітрі, особливо вранці, коли концентрація небезпечних речовин найбільша. Не робити пробіжок та прогулянок.

2. Рекомендується вживати кисломолочні продукти, підсолену та лужну воду. Обмежте вживання солодкої газованої води.

3. Дуже важливо приймати полівітаміни (якщо немає протипоказань).

4. У разі посилення запаху гарі рекомендується одягати захисні маски. Особливо це стосується літніх людей, та тих, хто страждає на діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень, алергію. У приміщеннях краще проводити вологе прибирання, як мінімум раз на день, а віконні та дверні отвори завішувати вологою тканиною (простирадлами, марлею).

5. Кілька разів на день приймайте душ.

6. Частіше промивайте ніс і горло морською водою, фізіологічним розчином.

7. В їжі перевагу надавайте фруктам і овочам, іншим стравам, багатим на мінеральні речовини.

8. Не вживайте алкоголь, не куріть. Це провокує розвиток гострих і хронічних захворювань дихальної системи.

9. Якщо у вас з’явилася задишка, кашель – зверніться до лікаря.

10. Якщо є хронічні захворювання – виконуйте вказівки вашого лікаря.

11. Користуйтеся приміщеннями, де є можливість очищення повітря і працюють кондиціонери.

Закликаємо вас не залишатися байдужими, суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у суху погоду поблизу лісових масивів, на відкритих територіях та вкотре нагадуємо, що самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності чи її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя в парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах тягне за собою адміністративну відповідальність.

Категорія: Новини | Переглядів: 577 | Додав: $iryaK | Теги: торфяники, хорол, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги