Фермер відстояв землю - 21 Травня 2015 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 09:36
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 21 » Фермер відстояв землю
13:15
Фермер відстояв землю

"Скоро прийде час, з чемоданом тікатимете з України",– фермер прокурору у залі суду
У Полтавському апеляційному суді розглянули позов прокуратури проти місцевого фермера із Хорола. У суд підтримати свого колегу приїхали як фермери з Хорольщини, так і з інших райцентрів області.
"У селі Мусївка Хорольського району Олександр Кучер створив фермерське господарство. Він не один рік писав заяви на створення такого господарства. Вивільнилася земельна ділянка у 47 гектарів і її виділили йому в оренду для створення фермерського господарства на 10 років. Зробив технічну документацію, заключив договір із райдержадміністрацією і почав працювати. Але у 2013 році прокурору Хорольського району це господарство не сподобалося. Що його стимулювало до такого висновку – не скажу. Але мабуть було чиєсь прохання чи замовлення. Організували для фермера перевірку земельної інспекції. Більш всього, що такі інспекції у попередньої влади були, щоб забрати у селянина останнє, що він має – землю",– пояснює голова Хорольської районної асоціації фермерів і приватних землевласників Микола Москалець.
За ініціативою прокуратури ця інспекція провела перевірку. І сказали, що треба було робити проект відведення, а не технічну документацію. Хоч ця ділянка була не нова. Бо ще до цього агро холдинг "Астарта" використовував дану земельну ділянку для сільгоспвиробництва. І прокурор Хорольського району про це знав. Та все ж вирішив відібрати цю землю через суд. Суд прийняв рішення на користь відповідача, тобто фермера.
Прокурор оскаржив рішення суду у апеляційному порядку. Але і апеляційний суд прийняв рішення на користь фермера Кучера. Та прокурор не заспокоївся. Тож далі справа розглядалася у Вищому спеціалізованому суді України.
Там рішення апеляційного суду було скасовано і направлено на повторний розгляд у суд апеляційної інстанції.
І ось початок судового засідання. Прокурор і надалі наполягає, що вимоги прокуратури правомірні. Сторона захисту відповідача знову наводить аргументи на абсурдність звинувачень прокурора.
"Вже ніби ж прийшла нова влада, яка має захищати інтереси людей, а не чиїсь замовлення. Невже Полтавській прокуратурі немає більше чим займатися, як ганятися за фермером заради чиєїсь забаганки. Півтора року за 40 гектарів із людини знущався прокурор, знаючи, що звинувачення абсурдні. Скоро прийде час, з чемоданом тікатимете з України", – каже прокурору прямо у залі суду якийсь фермер.
Апеляційний суд Полтавської області знову прийняв рішення на користь фермера.
" Не порахувались ні з часом, ні з втратами і вчергове приїхали фермери Полтавщини організовано в суд, то ж і відстояли свого колегу",– підсумував Москалець.

Автор: текст, фото, відео Микола МАРЧЕНКО

Категорія: Новини | Переглядів: 861 | Додав: misto_horol | Теги: хорол, фермер, суд, прокуратура | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги