Енергетичні проблеми - 24 Грудня 2014 - Хорольський сайт
Четвер, 28.03.2024, 13:11
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 127
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 24 » Енергетичні проблеми
01:40
Енергетичні проблеми

Як вирішити енергетичні проблеми

Давно так гаряче не обговорювалися питання, як на нараді у понеділок, 22 грудня, яку терміново скликав в. о. голови райдержадміністрації В.О. Плоцький. Пов`язана вона була з організацією виконання доручення Прем`єр-Міністра України А.П. Яценюка щодо вжиття заходів для подальшої економії електроспоживання, перш за все – відключення елементів реклами, інших непродуктивних електровитрат, економії енергоспоживання населенням.
Першому було надано слово начальнику Хорольської філії ВАТ «Полтаваобленерго» Устименку С.А. Але, спочатку отримавши щирі слова привітання з професійним святом – Днем енергетика, він опинився під справжнім шквалом обурення учасників наради. Завжди толерантні і виважені, керівники сільськогосподарських підприємств Пасюта Анатолій Григорович, Стеценко Михайло Васильович, Барило Надія Корніївна, Кандиба Павло Олександрович, Ярошенко Людмила Петрівна, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Мартюк Віра Анатоліївна буквально вибухнули емоціями щодо несправедливого і неправомірного, на їх думку, відключення від електропостачання сільськогосподарських підприємств і сільських соціальних закладів.
Вони наголошували, що селяни такі ж самі люди, як і ті, хто живуть у містах, але їм доводиться найтяжче, бо по півдня і більше відключається електроенергія. Як можна навчати дітей чи утримувати їх у дитсадку, чи лікувати в сільській амбулаторії, коли немає електрики?
Керівники, які виступали, підкреслювали, що в Хорольському районі одна з найбільших у області галузей тваринництва, яка кожен день дає продукцію, «живі» гроші. А в час доїння припиняється подача електроенергії. Ми через місяць втратимо дійне поголів`я, яке вже вийшло на 5-7 тисячні рубежі по надою молока. Тому, як у межах району, так і в області потрібно вдумливо підійти до вирішення проблем регулюванняелектропостачання.
Чому сьогодні за відверті прорахунки і, можливо, саботаж керівників теплоелектростанцій, власників приватизованих енергогенеруючих компаній, шахт повинні розплачуватися всі люди, і наші трудівники села? Що, влітку не знали, чи сьогодні не знають, що немає вугілля? Потрібно наводити в країні порядок, миритися, терміново вирішувати питання придбання вугілля, а не крутити сумнівні махінації з африканськими чи австралійськими поставщиками.
Далі, чому за міжнародними контрактами електроенергія постачається безперебійно, а на наші договори можна наплювати? У кожного жителя, споживача укладені договори з ВАТ «Полтаваобленерго» - виконуйте, шукайте електроенергію, або платіть нам збитки і моральну шкоду. Чому на приватних заправках, рекламних щитах тощо все сяє, а села – в пітьмі? Ці та інші питання «електризували» повітря в залі засідань.
Що міг відповісти Устименко С.А., який, як керівник, сам є заручником майже катастрофічної ситуації, яку допустили в державі? Дійсно, енергосистема країни балансує на грані розвалу. І прийшов час про це сказати правду людям. І не захищати столицю і ніші міста, маєтки сучасних олігархів і олігаршенят від планомірних відключень, які б набагато вагоміше зекономили енергоспоживання в державі, замість того, щоб товкти нещасних селян. Проте і ми, споживачі, особливо – населення, маємо з усією серйозністю сприймати ситуацію, що склалася. Життя на широку ногу скінчилося – потрібно максимально економити електроенергію в побуті.
Ми повинні вчитися цивілізовано в правовому полі відстоювати свої законні права. Не мітингами, не страйками, не пікетами і вилами, а рішеннями громад і їх уповноважених органів. Тому керівники громад, підкреслив В.О. Полоцький, мусять відчути і виконувати власну роль відповідального лідера, а не простого ретранслятора звернень людей до вищих органів влади. Громадам треба вчитися вирішувати питання за законом.
Тому В.О. Плоцький і заступник голови районної ради Т.П. Качаненко підтримали пропозицію учасників наради про підготовку письмового звернення до облдержадміністрації та для розгляду на позачерговій сесії Хорольської районної ради.

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 802 | Додав: vlad | Теги: хорольський сайт, хорол, вимкнення світла, енергетичні проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги