День визволення Хорола - 22 Вересня 2014 - Хорольський сайт
Середа, 24.04.2024, 02:01
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 22 » День визволення Хорола
16:50
День визволення Хорола

ХОРОЛЬЩИНА ВШАНОВУЄ СВОЇХ ВИЗВОЛИТЕЛІВ

Сьогодні наш край вшановує рядових і полководців Великої Вітчизняної війни, живих і полеглих, завдяки чиєму ратному подвигу хорольську землю звільнено від фашизму. 71 рік тому хорольську землю було визволено від фашистів. Вклонитися до землі ветеранам, які ще поруч з нами, вшанувати пам’ять загиблих прийшли до „Вічного вогню“ сотні хорольців та гостей міста.

Сьогодні саме той привід, щоб віддати належну шану нашим дідам і прадідам, нашим героїчним жінкам, які винесли на власних плечах весь тягар воєнного лихоліття.

Швидко минають роки, все більше ветеранів відходить у вічність, а ми, живі, знов і знов приходимо до обелісків і могил, щоб пом’янути наших визволителів. І чим далі в історію відходять роки війни, тим яскравіше постає велич подвигу народу, який відстояв батьківщину в боротьбі з фашизмом.

Давно відгриміла війна, зарубцювались рани у солдатів та щоразу спомин про воєнні роки відлунює гіркотою тяжких втрат.

Сьогодні особливо сумно, оскільки на Сході України тривають бойові дії. Не дивлячись на оголошене перемир’я у нас немає впевненості у тому, що в Україні знову запанує мир. Лунають постріли і вибухи і це додає нам смутку, тому що там в зоні АТО гинуть наші співвітчизники, молоді хлопці- патріоти. Це кращі сини України, які на полі бою відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України. Ми молимося за них і щиро бажаємо їм повернутися додому живими.

Символічно, що саме в день визволення Хорольщини, ми говоримо про нашу єдність, про наше бажання жити в мирі і розбудовувати незалежну державу. З вітальними словами до хорольської громади з нагоди Дня визволення Хорольщини звернулися: голова районної ради Ю.В.Бойко, голова президії районної організації ветеранів Д.А.Кражан, студент Хорольського агропромколеджу Ростислав Оніпко та учасник бойових дій на сході країни Сергій Цегельник.

Усім тим, хто пройшов вогняними дорогами війни, хто пішов у безсмертя і тим, кому пощастило дожити до перемоги над ворогом присвячені районні заходи, що проходять 19 вересня в населених пунктах району.

Керівники району, ветерани, громадськість поклали квіти до підніжжя Меморіального комплексу „Вічний вогонь“ та Меморіального комплексу

„Хорольська яма“. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих на фронтах Великої вітчизняної війни та сьогодні на сході країни.

Ветеранам всі присутні полбажали миру і чистого неба. Керівники району в особі голови районної ради Ю.В.Бойко, виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації В.О.Плоцького запевнили, що влада буде робити все для  того, щоб життя ветеранів на схилі літ було гідним їх бойового і трудового внеску, щоб ветерани почували себе в цьому житті комфортно і затишно, щоб були оточені шаною, повагою і повсякденною турботою, як з боку влади, так і з боку територіальної громади. Приєднались до привітань на адресу ветеранів присутні на районному заход: заступник голови райдержадміністрації І.О.Штейнберг, заступник голови районної ради Т.П.Качаненко, заступник міського голови М.М.Чишко та ряд керівників підприємств, установ, організацій міста.

Цього дня відбувся легкоатлетичний пробіг за участю учнів та студентів, присвячений 71-ій річниці визволення Хорольщини від німецько-фашистських загарбників. Маршрут пробігу проляг у напрямку: Новоаврамівка – Вишняки – Хорол. Учні-старшокласники розгорнули великі полотнища Державного Стяга України, а учні Хорольської спеціалізованої школи 1-3 ступенів №1 підготували тематичну експозицію, присвячену Дню визволення Хорольщини. Почесну варту біля Меморіалу несли юні десантники-гвардійці під керівництвом М.В.Пономаренка.   

Земний Вам уклін, дорогі ветерани! Нехай це свято звитяги і військової слави додасть Вам життєвої сили, наснаги і оптимізму.

А всім хорольцям бажаємо, щоб якомога скоріше в нашій державі запанував мир. Переконані, що цей час не за горами. Хай відлуння війни залишається тільки в наших спогадах. Миру вам і процвітання, шановні хорольці! Зі святом Вас!

 

http://horol.adm-pl.gov.ua/news/horolshchina-vshanovuie-svoyih-vizvoliteliv

Категорія: Новини | Переглядів: 1080 | Додав: $iryaK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги