День міста 2017 - 3 Жовтня 2017 - Хорольський сайт
Субота, 20.04.2024, 01:58
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Жовтень » 3 » День міста 2017
15:28
День міста 2017

До самих вечорових зірок і в веселій атмосфері хорольці святкували 934-ий День народження свого міста. Цього року святкування відбулося 23 вересня на центральній площі міста, в самому серці прадавнього Хорола. Святкували всі, кого стежина привела і кого не злякала похмура дощова погода зранку. Святкове дійство розпочали на святковій сцені учнівська і студентська молодь, які зробили цікавий екскурс в історію міста і оголосили звістку про початок свята.

Цього разу цю звістку розповсюдила по всім куточкам міста колона з представників міського клубу джиперів, яка здійснила маршрут від Лабівки до Чигринівки, від Вікторівки до Мукіївки.

 

В знак поваги до своєї держави і народу, з патріотичним настроєм і національною гордістю хорольські юнаки й дівчата повели колону хорольців до пам’ятного погруддя Великого Кобзаря в футболках жовтого і блакитного кольору з логотипом нашого міста на серці. Колону повели кращі учні навчальних закладів Хорола з рушником в руках з символічним текстом «Ми любимо наш Хорол!».

Вперше в Хоролі відбувся парад рушників. Були унікальні вишиті полотнища, які передавалися від поколінь до поколінь як неоціненна родинна реліквія.

 

 

Одному з боронителів нашої Батьківщини, учаснику АТО Володимиру Гарькавенку доручено міським головою почесну місію – очолити колону з Державним Прапором України в руках.

Святкування урочистостей, приурочених Дню Хорола, відкрив міський голова Сергій Волошин. Зібравшись на площі Тараса Григоровича Шевченка, традиційно згадали про нашого Учителя нації і Поводиря держави. Великий Кобзар є для нас зорею, за якою ми визначаємо свій шлях. До його мудрості ми звертаємося і в щасливі хвилини і в миті негоди.

По завершенню урочистостей на площі Великого Кобзаря святкові заходи перемістилися на територію скверу, де проведено молодіжний квест «Хорол – моє місто!», фотовиставку «Історія Хорола в фотокартках», свято для малят «Країна чудес» за участю професійних аніматорів, виставка та змагання собак «Хорол Dog Fest – 2017», вікторини і конкурси.

Найбільш зворушливі, захопливі для глядачів миті були під час виступу маленьких артистів з ДНЗ «Яблунька» та «Веселка».

 

 

Навіть погода роз'яснилася від сяячих посмішок дітлахів. До Дня міста також організовано спортивні змагання з пауерліфтингу – за кубок мера змагалися найсильніші спортсмени Хорола, Лубен та Козельщини. Кубок мера виборов Олександр Довбня з Козельщини, друге почесне місце здобув Стас Синягівський з Хорола і третє місце також виборов козельщанський спортсмен – Анатолій Старостенко. В змаганнях взяло участь 30 учасників в 40 номінаціях.  Тож кубок мера міста Хорола поїхав до Козельщини, а от з Дня міста Лубен кубок мера приїхав до Хоролу – Денис Алексеєнко став абсолютним переможцем в номінації екстремальний жим штанги лежачи.

Для поціновувачів інтелектуальних видів спорту проведено шахово-шашковий турнір. Олександр Абрамук в змаганнях з шахів став кращим шахістом, а кращим гроссмейстором по шашкам був Микола Бушманов.

Вперше в нашому місті відбулися показові виступи з екстремального велоспорту за участю спортсменів велокоманди «Life Оn Dirt» на чолі з кап-ном М. Семенютою.   

 

Традиційна святкова лотерея супроводжувалася пісенним вернісажем кращих виконавців Хорольщини. Гостей частували козацькою кашею, варениками та пиріжками. 

Урочисте відкриття свята відбулось за участю почесних гостей – депутата Верховної Ради України Костянтина Євгеновича Іщейкіна, голови Оржицької селищної ради Олени Вікторівни Сидоренко та голови об’єднаної територіальної громади – Семенівської селищної ради Людмили Павлівни Милашевич. Участь в урочистостях також взяли керівники місцевої влади: голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Миколаївна Звірко, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Гаврилович Абрамов,  голова Хорольської районної ради Віра Анатоліївна Мартюк. На сцену були запрошені люди, які возвеличили Хорол своєю працею і зробили значний особистий внесок в процес формування позитивного іміджу міста. Медалями «За заслуги перед містом» нагороджені благословенні хорольською землею люди: Майборода Катерина Іванівна, Заїка Олександр Степанович, Гроза Олександр Порфирович, Горюн Валентина Юріївна, Притула Ніна Михайлівна, Козлова Галина Михайлівна, Гавриленко Микола Іванович, Ткаченко Галина Борисівна, Мартюк Катерина Петрівна, Гарькавенко Володимир Миколайович.

Костянтин Євгенович Іщейкін здійснив почесну місію – розділив святковий коровай з хорольською громадаю та нагородив Грамотою Верховної Ради України міського голову під бурхливі овації та гучні аплодисменти глядачів на площі. Люди скандували «молодець» в знак своєї прихильності і вдячності за ту роботу, яка робиться на благо громади міста. Спільно з депутатом Верховної Ради України вже зроблено чимало добрих справ і будемо сподіватися, що в найближчій перспективі реалізується ще більше грандіозних проектів для розвитку міста.  

Зворушливою була мить, коли Костянтин Євгенович в глибокій повазі схилився до шанованої у місті вчительки, випускниці повоєнних років Катерини Іванівни Майбороди, яка ціною неймовірних зусиль зробила неоціненний особистий вклад у відбудову розгромленого після Другої світової війни міста. 

З вітальною промовою до громади звернулися міський голова Сергій Михайлович Волошин, голова Хорольської райдержадміністрації Лариса Миколаївна Звірко та голова Хорольської районної ради Віра Анатоліївна Мартюк. До нагородження почесними грамоти за активну громадську позицію, сумлінну і плідну працю та з нагоди відзначення 934-ї річниці Дня міста Хорола представлені: депутати міської ради сьомого скликання: Олег Іванович Кібенко, Андрій Леонідович Діхтярь, Анатолій Федорович Ящук, Сергій Михайлович Луценко, лікар загальної практики сімейної медицини Ольга Іванівна Заволока, начальник відділу культури та туризму РДА Ірина Анатоліївна Гунько, соціальний працівник центру соціального обслуговування РДА Бова Лідія Павлівна, акомпоніатор Хорольського районного будинку культури Ігор Миколайович Мілевський.

По завершенню нагороджень відбувся розіграш суперпризів святкової лотереї для щасливчиків – пральної машинки та холодильника. Після вибуху позитивних емоцій і радісних посмішок призерів лотереї відбулося вибухове вогняне шоу в супроводі салютних спалахів у зоряному небі на честь славетного нашого міста Хорола.

Для хорольців лунали як лірично-романтичні так і танцювально-запальні пісні у виконанні вінницького гурту «Женя і Катя» і полтавського COVER-гурту «Band-A». Після насиченого дня, втомлені, але щасливі поверталися хорольці до своїх домівок, щоб почати новий день, щоб звершувати нові корисні справи.

 

Фоторепортаж з Дня міста можна переглянути в розділі «Фотогалерея» або за посиланням тут.


Ірина ГРИГОРАШ

Категорія: Новини | Переглядів: 2770 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, день міста 2017 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги