День інвалідів - 8 Грудня 2014 - Хорольський сайт
П`ятниця, 29.03.2024, 16:56
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 127
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 8 » День інвалідів
13:06
День інвалідів

Тепла зустріч з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями

3 грудня 2014 року на Хорольщині відзначили Міжнародний день інвалідів.

З нагоди такого дня учасники творчого об'єднання «Берегиня» територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) рай держадміністрації відвідали підопічних Хорольського та Вишняківського будинків – інтернатів.  Ансамбль подарував гарний настрій, емоційне задоволення та просто зачарували своїм співом, віршами і гуморесками всіх присутніх на святі.
Також територіальним центром, спільно з  управлінням праці соціального захисту населення районної державної адміністрації була організована і проведена зустріч людей з обмеженими фізичними можливостями міста та району.
Відкриваючи цю теплу зустріч, ведуча, інструктор з трудової реабілітації Оксана Бойко, привітала присутніх з Міжнародним днем людей з обмеженими можливостями, зачитавши віршовані привітання. Далі, продовжуючи урочисту частину, Оксана Миколаївна надала слово директору територіального центру М.І. Лиманцю. Микола Іванович, звертаючись до присутніх, висловив їм щирі, найкращі побажання з нагоди свята. А також, наголошуючи, що, хай би як непросто складалася доля, кожен із них знайшов свою долю, оптимізм, наснагу, став повноправним членом суспільства, нашої громади. «На жаль, - сказав також М.І. Лиманець, - зважаючи на ту ситуацію, яка склалася, ми не маємо змогу забезпечити в повному обсязі ту допомогу, підтримку, державне забезпечення, яка б мала бути. Проте ми стараємось, підтримуємо, і будемо робити все від нас можливе, щоб ваше життя було якомога комфортнішим».
Від себе особисто, від місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів, головою якої вона є, Тетяна Василівна Візнер, продовжила слова найкращих привітань на адресу присутніх. Озвучила й подякувала керівникам організацій, приватним підприємцям, які виступили спонсорами, й за чиєю допомогою був накритий солодкий стіл для присутніх. Це, приватні підприємці Лариса Пікало, Сергій Волошин, Людмила Керекелиця та Микола Тютюнник. Всі організаційні моменти взяли на себе працівники територіального центру – відділення соціально-побутової адаптації: завідуюча Людмила Михайлівна Бойко, психолог Юлія Григорівна Парнюк, інструктор з трудової адаптації інвалідів Оксана Миколаївна Бойко та медична сестра Тамара Олександрівна Титаренко.

Тетяна Василівна розповіла про нещодавні та цьогорічні перемоги наших земляків на  спортивних змаганнях людей з інвалідністю всеукраїнського, обласного та регіонального рівнів. Т.В. Візнер запросила всіх бажаючих, хто хоче випробувати себе, свої сили у різних спортивних змаганнях та просто проводити з користю своє дозвілля, долучатися до хорольської команди спортсменів - інвалідів.
Незабутню атмосферу свята на зустрічі з нагоди Міжнародного дня інвалідів створили інструментальне тріо викладачів Хорольської дитячої музичної школи, творчий колектив – самодіяльний ансамбль «Берегиня». Творчу самобутню поезію декламували учасники цього колективу – Микола Калініченко й Штомпель Катерина.
До речі, як повідомила учасниця творчого колективу «Берегиня» Раїса Шемшур, завдяки підтримки районної влади, для ветеранів праці, людей з обмеженими фізичними можливостями, в приміщенні управління агропромислового розвитку була виділена окрема кімната для проведення зустрічей. За підтримки місцевих приватних підприємців, силами творчого колективу «Берегині» й працівників територіального центру там був зроблений ремонт.
Як і завжди, зустріч наших жителів з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, пройшла цікаво й незабутньо і душевно. Присутні мали можливість поспілкуватися, поділитися враженнями, турботами й приємними моментами в їхньому житті.
Відзначаючи щороку третього грудня Міжнародний день інвалідів, ми засвідчуємо цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, що для них мають бути створені такі умови, які дозволяють відчувати себе рівними серед рівними. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
Від усього серця зичимо людям з обмеженими фізичними можливостями міцного здоров'я, життєвої енергії, незламного прагнення у досягненні цілей. Нехай вас оточують близькі, розуміючі люди!

 

Категорія: Новини | Переглядів: 641 | Додав: $iryaK | Теги: міжнародний день інвалідів, хорол, khorol_tv, хорол тв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги