Барви Хорольщини - 26 Червня 2015 - Хорольський сайт
Середа, 24.04.2024, 06:01
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 26 » Барви Хорольщини
22:41
Барви Хорольщини

Свято краси і творчості – фестиваль „Барви Хорольщини“

20 червня 2015 року вже дев’ятий  раз зібрав разом всіх шанувальників фольклорного мистецтва регіональний фестиваль „Барви Хорольщини“. Свято відбувалось у мальовничому куточку на березі річки Голубихи в селі Вишняки. Поділитися своїми творчими здобутками приїхали на фестиваль кращі фольклорні колективи з найвіддаленіших куточків району,

народні умільці та гості з сусідніх районів. Приємно було побачити на святі художні колективи з Полтавського, Великобагачанського та Семенівського районів. Завітали на гостини  навіть народні умільці з Рівненської області та Опішні. Мистецький фестиваль давно переріс рамки районного.
А яким різнобарв’ям порадували цього року народні майстрині… Тут і вишиті рушники, і вироби з глини, дерева, бісеру, природного матеріалу, і глечики та макітри, оберіги і вишиванки. Розглядаючи все це, просто завмираєш від захоплення…
Традиційно гостей свята господарі частували варениками. І було їх, повірте, вдосталь. Полив’яні макітри до верху були наповнені варениками з сиром, картоплею, меленим салом, грибами і не тільки. Кожен охочий зміг скуштувати цієї смакоти.
На фольклорному святі молодь з великим інтересом переглянула фрагменти старовинних звичаїв, свят і обрядів. Бажаючі могли покататися на конях чи помірятися силою, взявши участь у відкритому турнірі з армреслінгу, організованого спортивним клубом «Спарта» РГО ТСО України. Ввечері, за ініціативи членів громадської організації “Молодіжний парламент Хорольщини”, під керівництвом Р.М. Гловацького, була проведена святкова нічна дискотека просто неба.
Фестиваль – добра нагода поділитися своїми надбаннями і, безумовно, підтвердження того, що ми вміємо змістовно відпочивати, що українські свята, обряди живуть на теренах Хорольщини. Добре, що з’явилося таке мистецьке свято, яке всіх об’єднує та здружує.
Слова подяки організаторам фестивалю, його учасникам, всім, хто дбайливо плекає таланти на благодатній хорольській землі висловили голова районної державної адміністрації В.А.Мартюк, заступник голови районної ради Т.П.Качаненко. Вірю, що ми започаткували добру традицію збиратися щороку на початку літа в колі шанувальників фольклорного мистецтва, - сказала Віра Анатоліївна, виступаючи перед присутніми. Віра Анатоліївна  щиро подякувала учасникам і гостям, всім, хто береже народні традиції, хто любить рідну мову, українську пісню, хто вміє змістовно відпочивати.
Велика вдячність відділу культури і туризму райдержадміністрації, колективу районного будинку культури, міській раді, Вишняківській сільській раді,  сільським будинкам культури, приватному підприємцю Олегу Баканову,  всім, хто надав посильну допомогу в організації та проведенні фестивалю. 
Безумовно, цей фестиваль збагатить досвід аматорських колективів, розширить їх репертуар, сприятиме змістовному дозвіллю мешканців району, особливо молоді, їх творчій ініціативі, пошуку молодих талантів, сприятиме відродженню кращих українських традицій.
Хочеться сподіватися, що і народні майстри, чиї вироби були широко представлені на цьогорічному фестивалі, зроблять все для того, щоб передати свої вміння і творчі секрети нашим дітям, навчити їх шанувати й берегти народні традиції.
Хай і надалі повниться хорольський край талантами.

Категорія: Новини | Переглядів: 917 | Додав: vlad | Теги: хорол, барви хорольщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги