А диво сталося... - 9 Вересня 2017 - Хорольський сайт
П`ятниця, 19.04.2024, 20:42
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Вересень » 9 » А диво сталося...
15:01
А диво сталося...

Ми уже неодноразово згадували на сторінках нашої газети, наскільки гостро стоїть питання з облагородження прибережної зони річки Рудки. У міській раді роблять усе, щоб Хорол отримав оновлену річку, берегом якої буде приємно пройти і обладнане місце відпочинку у цьому куточку нашого містечка.
Ідея обладнати гідне місце відпочинку по вул. Лагодинській у міського голови виникла давно. Для цього місця закупили дитячий та спортивний майданчики. А от з їх установкою поки вирішили почекати. Рік він виношував ідею не тільки прибрати територію (що зробили ще в 2016 році) та встановити майданчики, а й розширити русло і розчистити дно від мулу, вичистити чагарники, щоб там могли купатися діти, як це було колись. Відповідної техніки у Хоролі немає. Голова міської ради зробив усе, щоб налагодити контакти з представництвом «Онур Тааххут Ташимаджилик Іншаат Тіджарет Ве Санаї Анонім Ширкеті», яке на даний час здійснює будівельні та ремонтні роботи на автодорозі М-03 «Київ — Харків — Довжанський», використовуючи підходящу техніку. На засіданні виконавчого комітету 19 червня міський голова запропонував попросити її у компанії. Тоді, не маючи особливих надій на успіх, члени виконкому ухвалили рішення направити лист-прохання надати екскаватор для розчистки прибережної зони радіусом 300 м до голови представництва компанії Емре Караахметоглу.
Мер був упевнений, що цей задум має бути успішним. Він особисто зустрічався представником «Онуру», що керує роботами у Хорольському районі, і попрохав допомогти. І диво таки сталося! 
На здивування усіх хорольців, що живуть поряд з річкою Рудкою і не тільки, 22 серпня тут загула важка сучасна техніка. 
Турки радо пішли назустріч нашому містечку. Компанія працює в нашій країні уже 15 років і щиро підтримує її розвиток. За словами оператора екскаватора Зекіна Кіліса, представники «Онуру» з радістю допомагають розчистити річку. Чоловік працює тут 8 років і за цей час йому дуже полюбилася Україна. Найважливіше те, що роботи компанія проводить абсолютно безкоштовно. Ось що значить соціально-відповідальний бізнес!
Загалом роботи мають зайняти кілька днів. Вичищені чагарники, бур’ян і мул вивозять важковагові вантажівки компанії. Відразу красу водяного плеса ми не побачимо: русло пересохло за час літньої спеки. Але маємо надію, що вже наступної весни, коли ріка наповниться дощовою і талою водою, це місце справді стане окрасою для вулиці Лагодинської. 
На жаль, на даний момент жоден з водних об’єктів на території міста не придатний для купання. Проте після розчищення цієї ділянки, усі мешканці Хорола зможуть насолоджуватися обладнаним місцем відпочинку.


Ірина ТИТАРЕНКО / газета Наш Хорол

Категорія: Новини | Переглядів: 2280 | Додав: $iryaK | Теги: хорол, Рудка, річка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги