25 щаблів незалежності - 1 Вересня 2016 - Хорольський сайт
Субота, 20.04.2024, 18:29
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 1 » 25 щаблів незалежності
11:38
25 щаблів незалежності

25 щаблів до незалежності!
Хорольщина відзначила ювілейну 25-річницю з Дня народження нашої рідної незалежної України! 24 серпня 2016 року за традицією відбулося урочисте святкове дійство на міському стадіоні «Зоря». Перед фасадним арковим входом в стадіон гостей зустрічали представники територіальних громад Хорольського району, які презентували у своїх виставкових павільйонах свої досягнення до Дня Незалежності України. Сільські громади продемонстрували поетичні та пісенні жанри українського фольклору, лунали запальні народні мелодії, пісні у виконанні талановитих гуртів Андріївської, Ялосовецької, Хильківської, Староаврамівської, Петрівської, Петракіївської, Вишняківської, Штомпелівської, Трубайцівської сільських рад, та Покровськобагачанської, Клепачівської, Новоаврамівської об’єднаних громад.

Музичний супровід презентації Хорольської міської ради проводився акапельним ансамблем «Берегиня» . Міська рада презентувала банери інформативного змісту про результати роботи в напрямку соціально-економічного розвитку Хоролу. На виставці було представлене широке різноманіття виробів народного декоративно-ужиткового мистецтва. Вироби народних умільців продемонстрували і довели, що наш український народ талановитий, багатогранний, має багатий внутрішній світ. Радує те, що національні культурні надбання і традиції передаються від дідів-прадідів до наших часів, а значить для наших нащадків залишиться багата спадщина талановитого українського народу і буде передаватися від покоління до покоління як незгасаючий вогник безсмертної незалежної України. 

Початок офіційної частини свята був ознаменований державним гімном та підняттям прапору. Центральна святкова сцена по всьому периметру була прикрашена гірляндою з жовто-блакитними кульками, а панорамну картину доповнили підставки з численними державними прапорами. Право для підняття державного прапору надано учаснику антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, лейтенанту запасу Олександру Мазуренку та учениці Хорольської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, призеру ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук в секції біології, талановитій та творчо обдарованій Юлії Андрущенко. 

Гостей святкового дійства привітав урочистою ходою Новоаврамівський духовий оркестр, після чого з привітальною промовою з нагоди 25-річниці незалежності України до громади звернулися очільники місцевої влади голова райдержадміністрації Лариса Звірко, голова районної ради Віра Мартюк, міський голова Сергій Волошин та депутат Полтавської обласної ради Фахраддін Мухтаров. 

Під звуки фанфар та гучні аплодисменти відбулося вручення посвідчень про занесення на районну Дошку Пошани «Звеличені працею», ювілейних медалей «25 років Незалежності України» громадянам за значні особисті заслуги у становленні незалежної України, утвердженні її суверенітету, вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток району, вагомі успіхи у професійній діяльності або громадській роботі, за визначні заслуги та досягнення у вирішенні завдань соціально-економічного розвитку району, активну благодійну та громадську діяльність, сумлінне та бездоганне служіння українському народу. Петракіївському НВК в особі директора Людмили Загривої вручено ключі від шкільного автобусу, придбаного на умовах співфінансування з обласного і сільського бюджетів. 

Концертна програма була цікавою і насиченою, яку представили найкращі визнані пісенні і танцювальні колективи міста і району. Зворушливий виступ наймолодших хорольців з дитячого садочка «Веселка» з жовто-блакитними полотнами був пронизаний теплом і любов’ю до Батьківщини. В їх дитячих рученятах була настільки старано і захопливо виконана композиція з державним прапором, що глядачі з завмиранням серця милувалися виступом патріотично-символічного змісту. 

Запальним енергійним танцем «Дівчина-весна» порадував глядачів танцювальний гурт Покровськобагачанського сільського будинку культури. Родзинкою урочистого дійства з нагоди ювілейного святкування Дня Незалежності став виступ заслуженої артистки України Тетяни Садохіної. Урочистий захід «Україна… Золота, чарівна сторона» вдався на славу, в ім’я славної Незалежної України!ФОТО - Біленко Олександр

ДЖЕРЕЛО - Хорольська міська рада

Категорія: Новини | Переглядів: 868 | Додав: misto_horol | Теги: хорол, День незалежності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги