25 років "Світочу" - 20 Січня 2016 - Хорольський сайт
Четвер, 25.04.2024, 07:29
Вітаю Вас, Гість | RSS
ОПИТУВАННЯ
Чи підтримуєте ви перейменування зупинки «Кременчуцька», на нову назву «Ботанічний сад»?
Всего ответов: 128
допомога сайту

U176697425497
Z924060486319
Погода в хоролі
Хорол

Загружаем
онлайн радіо
link


Статистика
Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Січень » 20 » 25 років "Світочу"
21:46
25 років "Світочу"

25 РОКІВ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ВІДЗНАЧИВ НАРОДНИЙ АМАТОРСЬКИЙ АНСАМБЛЬ НАРОДНОЇ ПІСНІ Й МУЗИКИ «СВІТОЧ»

wer

25 років творчої діяльності відзначив народний аматорський ансамбль   народної пісні й музики «Світоч» міста Хорол. Трьохгодинний коцерт ледве вмістив половину репертуару колективу. Гучні оплески, вигуки «браво»  і  привітання, до яких приєдналася і наша знімальні група.

Уже 25 років українську пісню несе в люди народний аматорський ансамбль «Світоч» міста Хорол. Створили колектив у 1990 році, в період розпаду Радянського Союзу. І хоча народна творчість тоді була в фаворі, перші роки доводилося скрутно, зізнається керівник ансамблю Володимир Олійник. Це вже потім будуть великі і престижні сцени області та країни, а спочатку своє місце під зорями потрібно було відстоювати неабияким талантом і професіоналізмом. І глядач відгукнувся на творчість «Світоча».

Олійник: Ви чули коли звучали певні твори, вони начебто для аматорського колективу складнуваті, але ми їх беремо, коли беремо значить людям подобається, подобається коли звучить чотори, п’ять,а інколи шість голосів, коли звучить оте піано тихенько, то люди слухають, аплодують потім на браво. 

Ювілейна кількагодинна програма – це не лише кращі твори «Світоча», це ще й подарунки від колег. Із такою творчою і офіційною місією виступив Дмитро Соколов – директор обласного центру народної творчості та культурно освітньої роботи Полтавської обласної ради.  Не зважаючи на те , що народних аматорських колективів в області майже 450, «Світоч» серед них не губиться.

Соколов: Всі колективи атестуємо раз на три роки, з цим колектвом зустрічаємося подекілька разів на рік. Фінансування: народні, аматорські колективи не фінансуються, зарплату отримує тільки керівник і з  місцевого бюджету, весь останній процес тільки на любові до української пісні до мистецтва.

Чотири чоловіки і чотири жінки, ось таким невеликим складом ансамбль «Світоч» збирає аншлаги від Хорола до Львова вже чверть століття, і зупинятися цей мистецький локомотив не планує.

ДЖЕРЕЛО: ТРК Лтава

Категорія: Новини | Переглядів: 801 | Додав: admin-horol@atua | Теги: світоч, хорол, ансамбль, РБК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
АФІША
реклама

Пошук
теги